Tenis

Preokret Petre Martić za pobjedu i četvrtfinale Charlestona

Petar Jenjić • četvrtak, 04.04.2019.
Preokret Petre Martić za pobjedu i četvrtfinale Charlestona
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je odradila meč osmine finala WTA turnira u Charlestonu. Bolja je bila od domaće igračice Jessice Pegule...

U osmini finala WTA turnira u Charlestonu do pobjede je stigla Petra Martić koja je u tri seta bila bolja od Amerikanke Jessice Pegule. U konačnici je do pobjede stigla sa 2:6, 6:3, 6:2 nakon dva sata i 11 minuta igre. Za ulazak u polufinalu igrat će protiv Belinde Benčić.

Hrvatska tenisačica bolje je krenula u meč te imala break prednosti. Odmah je na isti način uzvratila njena protivnica, a rezultat je bio izjednačen tek do 2:2. Tada Pegula dva puta zaredom uzima servis Martić te uzima prvi set.

Drugi je set ponovno krenuo jako dobro za hrvatsku igračicu koja je ponovno krenula s breakom, no ovoga puta nije dopustila protivnici da se odmah vrati u igru. Nakratko je imala i dva breaka prednosti (3:0), a iako je Pegula uspjela vratiti jedan zaostatka, Martić je razliku uspjela sačuvati do kraja.

U prva tri gema posljednjeg seta vidjeli smo po jedan oduzet servis sa svake strane. Ipak, u najvažnijim trenucima hrvatska je tenisačica odigrala bolje. Napravila je dva uzastopna breaka te stigla do pobjede.

WTA Charleston, osmina finala:
Petra Martić (16) - Jessica Pegula 2:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!