Košarka

Stipe Bralić vratio se na mjesto izbornika ženske košarkaške reprezentacije

Sportnet • subota, 06.04.2019.
Stipe Bralić vratio se na mjesto izbornika ženske košarkaške reprezentacije
Foto: Martina Japundžić

Ženska seniorska reprezentacija ima novog i starog izbornika – Stipu Bralića. Na prijedlog Stručnog savjeta za žensku košarku, Upravni odbor HKS-a ga je nedavno imenovao za izbornika reprezentacije...

Trenera Stipu Bralića sigurno nije nužno detaljno predstavljati, dobro je to poznato ime u svijetu ženske košarke – bio je trener brojnih mlađih ženskih reprezentacija, a potom i godinama izbornik seniorske reprezentacije s kojom je izborio i povijesni nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Nedugo zatim život ga je okrenuo prema muškoj košarci, no posljednje dvije sezone ponovno vodi svoj matični klub ŽKK Šibenik. U svojstvu trenera Šibenika nalazi se i na završnici Kupa Ružica Meglaj-Rimac u Puli.

"Nakon tri sezone u muškoj košarci, ovo mi je druga u povratku u žensku košarku, u kojoj sam proveo najveći dio svoje karijere, i sigurno da mi nije preveliko iznenađenje, ali mogu reći da sam zaista sretan i ponosan što sam nakon šest godina ponovno izabran za izbornika reprezentacije. Nadam se da ćemo napraviti dobar posao i da ćemo tu žensku košarku dovesti na poziciju da budemo blizu ili pri vrhu zajedno s najboljim reprezentacijama u Europi", kazao je Bralić.

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!