Tenis

Ivo Karlović jedini Hrvat u akciji na ATP Touru sljedećeg tjedna

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.04.2019.
Ivo Karlović jedini Hrvat u akciji na ATP Touru sljedećeg tjedna
Foto: EPA

Dva muška i dva ženska turnira na rasporedu su sljedećeg tjedna, a od hrvatskih predstavnika u glavnom ždrijebu samo je Ivo Karlović. Kod tenisačica možda će glavni turnir dohvatiti Tereza Mrdeža...

Na turniru u Houstonu u akciji je Ivo Karlović koji u prvom kolu igra protiv Amerikanca Ryana Harrisona. Harrison i Karlović dosad su se susreli dva puta i svaki ima po jednu pobjedu. 2015. godine u Acapulcu uspješniji je bio Amerikanac, a prošle godine u New Yorku Karlović je bio bolji s dva puta po 6:4. pobjednik ovog dvoboja igra protiv šestog nositelja Mackenzieja McDonalda ili kvalifikanta.

Inače prvi nositelj u Houstonu je Steve Johnson koji je slobodan na startu, jednako kao i drugi nositelj Jeremy Chardy.

Na turniru u Marrakechu nema hrvatskih igrača, a listu sudionika predvodi Alexander Zverev koji otvara nastup protiv Denisa Istomina. Drugi nositelj je Fabio Fognini, a njemu na startu prijeti Jiri Vesely.

I tenisačice igraju dva turnira. U Bogoti je trebala nastupiti Petra Martić, ali je zbog ozljede mišića otkazala nastup i na njeno mjesto druge nositeljice u ždrijebu, ušla je Slovenka Jakupovič. Prva nositeljica je Jelena Ostapenko koja u prvom kolu igra protiv kvalifikantice.

U Luganu u kvalifikacijama nastupa Tereza Mrdeža koja je uspješno prošla prvo kolo i mogla bi biti jedina Hrvatica u glavnom ždrijebu. Tamo je prvopostavljena Belinda Bencic koja čeka igračicu iz kvalifikacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!