Nogomet

Vida strijelac, Melnjak asistent, Bešiktaš slavio u utakmici s devet golova

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.04.2019.
Vida strijelac, Melnjak asistent, Bešiktaš slavio u utakmici s devet golova
Foto: FaH

U susretu 27. kola turske Super lige nogometaši Bešiktaša visoko su slavili na gostovanju kod Rizespora sa 7:2. Vodeći pogodak gostiju postigao je Domagoj Vida, dok je asistent za drugi pogodak Rizespora bio Dario Melnjak...

Bešiktaš u 2019. godini i dalje ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, a danas je stigao do treće uzastopne pobjede, šeste u posljednjih osam kola. Na gostovanju kod Rizespora, nakon golijade, upisao je pobjedu rezultatom 7:2.

Igrala se osma minuta kada je Bešiktaš stigao do vodstva, iz kornera je ubacio Adem Ljajić, a glavom loptu u mrežu skrenuo Domagoj Vida. Prvi je to pogodak hrvatskog stopera u dresu Bešiktaša u ovoj sezoni.

Samo šest minuta kasnije gostujuća je momčad stigla i do drugog pogotka, a briljantno je s ruba kaznenog prostora pogodio Ljajić koji se tako upisao i u listu strijelaca.

U završnici prvog poluvremena Rizespor je smanjio zaostatak pogotkom Vedata Muriqija. Na proigravanje Dorukhana Tokoza sam je ispred vratara istrčao Burak Yilmaz koji ga matira i povećava vodstvo gostiju u 64. minuti.

Rizespor se ne predaje pa tako šest minuta kasnije Dario Melnjak šalje prizemnu loptu na peterac gdje se našao Mohamed Abarhoun i skrenuo ju u mrežu.

Nada domaće momčadi nije trajala dugo jer je ponovno u akciji bio Ljajić koji proigrava Guvena Yalcina, a ovaj vraća na dva razlike. Srpski nogometaš odličnu je individualnu utakmicu okrunio svojim drugim pogotkom u 78. minuti prekrasno izvedenim slobodnim udarcem.

Posljednja dva pogotka, šesti i sedmi bili su djelo Yalcina koji je tako od ulaska u igru u 69. minuti stigao do hat-tricka. U dresu Rizespora Melnjak je odigrao 83 minute, dok je Vida odigrao cijeli susret za Bešiktaš.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!