Košarka

Solidne utakmice Šakića i Planinića u porazu Zielone Gore

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.04.2019.
Solidne utakmice Šakića i Planinića u porazu Zielone Gore
Foto: FaH

Zielona Gora nije imala prevelike šanse na gostovanju kod Himkija u VTB ligi, a među istaknutijim pojedincima poražene momčadi bili su Darko Planinić i Željko Šakić...

Petu uzastopnu pobjedu u VTB ligi, a 17. ukupno u sezoni, upisao je Himki koji je na domaćem terenu bio bolji od Zielone Gore sa 100:80 čime je gostima nanio 19. poraz, a čak osmi u posljednjih devet utakmica.

Sve osim prve četvrtine (21:21) bila je jednosmjerna ulica. Prednost domaće momčadi na poluvremenu iznosila je 14 razlike (50:36), da bi uoči posljednjih deset minuta ta prednost narasla na čak 34 koša viška (81:47). U četvrtoj dionici Zielona Gora uspjela je tek ublažiti poraz.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Janis Timma s 20 koševa i pet skokova, Malcolm Thomas dodao je 16 poena i šest skokova, dok još vrijedi izdvojiti Alekseja Šveda s deset poena i 15 asistencija.

Gabe DeVoe predvodio je goste s 15 poena, Željko Šakić dodao je 13 koševa (2/3 za dva, 3/3 za tricu), devet skokova i dvije asistencije za 22 minute na terenu, dok je Darko Planinić susret zaključio s 12 poena (4/9 za dva, slobodna bacanja 4/5), pet skokova i jednom asistencijom za nešto manje od 16 minuta u igri.

Rezultati by SofaScore

VTB liga:
Himki - Zielona Gora 100:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!