Košarka

Kutak za kladioničare: Valencia kreće po novu titulu pobjednika Eurokupa

Branimir Korać • utorak, 09.04.2019.
Kutak za kladioničare: Valencia kreće po novu titulu pobjednika Eurokupa
Foto: EPA

Liga prvaka, finale Eurokupa i ATP turnir u Houstonu danas su nam u fokusu, a vjerujemo u pobjede Manchester Cityja, Valencije i Sama Querreyja...

Valencia - ALBA

Kreće finalna serije Eurokupa, a Valencia ide po četvrti naslov pobjednika ovog natjecanja. Španjolci igraju sjajno u ovom natjecanju, imaju 14 uzastopnih pobjeda i kod kuće su nepobjedivi. U Top 16 i u nokaut fazi nisu upisali nijedan poraz te s pravom nose status favorita za osvajanje titule. Bit će to drugo međusobno finale ovih klubova, 2010. godine Valencia je svladala Albu vrlo uvjerljivo i bilo je to ujedno jedino finale za berlinsku momčad dosad. Tada se igralo na jednu utakmicu, a sada će ALBA dobiti priliku za popravak ako ne uspije doći do pobjede već u Valenciji. Bit će to ujedno i dvoboj različitih stilova, ALBA igra brzo, na puno koševa i odlično u tranziciji dok su Španjolci taktički moćniji, vole igru na postavljenu obranu i bit će ključno nametnuti svoj stil igre.

Prognoza: Pobjeda Valencije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Valencije 1.55, neriješeno 18.0, pobjeda Albe 3.30

Sam Querrey - Bjorn Fratangelo

Sam Querrey je u potrazi za pravom formom, a nakon neuvjerljivih igara u posljednje vrijeme, traži dobar rezultat u Houstonu s kojim bi podignuo samopouzdanje. Kreće protiv Bjorna Fratangela, igrača koji nije u Top 100 i koji ne spada u one vrhunske koji mogu stvoriti ozbiljnije probleme. Dobre rezultate uglavnom ostvaruje na Challengerima dok na ATP Touru rijetko dolazi do pravih rezultata. Ipak u Indian Wellsu imao je dobar nastup te je upisao tri pobjede kroz kvalifikacije i glavni ždrijeb, svladao je Adriana Menendeza, Andreja Rubljeva i Eliasa Ymera te ga je zaustavio tek Novak Đoković. Ipak Querrey je kvalitetniji igrač i trebao bi to i potvrditi.

Prognoza: Pobjeda Querreyja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Querreyja 1.65, pobjeda Fratangela 2.00

Tottenham - Manchester City

Manchester City bez ikakve dvojbe bolja je momčad od Tottenhama i bilo bi prilično iznenađenje da ne uspije dohvatiti polufinale Lige prvaka. Već u prvom susretu City bi mogao do pobjede, Prošle sezone svladao ga je glatko u oba susreta u prvenstvu, bio je bolji i ove sezone u Londonu, a sada dolazi u trenutku kada se Tottenham ne može pohvaliti dobrom formom. Doduše slavio je u prošlom kolu protiv Crystal Palacea, ali pet kola prije toga nije znao za pobjedu i ukupno je uhvatio samo jedan bod. S druge strane Manchester City redom gazi sve protivnike i u svim natjecanjima ima ukupno 14 pobjeda zaredom. Kod Cityja trebao bi se vratiti Sergio Aguero koji je krenuo s treninzima, a trebao bi nastupiti i Kyle Walker. Kod Spursa neće biti Diera, Auriera i Lamele.

Prognoza: Pobjeda Manchester Cityja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tottenhama 4.30, neriješeno 3.80, pobjeda Manchester Cityja 2.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!