Nogomet

Liverpool u prvih pola sata do dva gola i lijepe prednosti uoči uzvrata

Branimir Korać • utorak, 09.04.2019.
Liverpool u prvih pola sata do dva gola i lijepe prednosti uoči uzvrata
Foto: EPA

Liverpool je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka svladao na svom travnjaku Porto s 2:0 i na uzvrat nosi ugodnu prednost. Redsi su odradili odličan posao, a Porto može žaliti za prilikama Marege...

Manje od pola sata trebalo je Liverpoolu da dođe do prednosti koja mu garantira bolje raspoloženje uoči uzvrata četvrtfinala Lige prvaka i daje mu dobre šanse uoči uzvrata. Prednost 2:0 nije najjednostavnije dostići, ali svakako niti nije prednost da možete ostati spokojni. Liverpoolu ipak dosta znači jer je kvalitetniji od Porta i može mirnije na uzvrat.

U ovom susretu kontrolirao je igru i nakon što je stigao do lijepe prednosti, uz pomoć dobrog Alissona zadržao ju je i nije dopustio opasnom Maregi da smanji zaostatak i pruži nadu Portu.

Već u petoj minuti Liverpool je stigao do vodstva. Milner je odlično proigrao Manea koji u kaznenom prostoru pronalazi Firmina, Brazilac je bio dobro zatvoren i nije mogao pucati te je vratio loptu na rub kaznenog prostora za Nabyja Keitu koji odlično gađa u suprotni gornji kut.

Nakon toga Mo Salah propustio je dvije dobre prilike, a što nije on napravio, napravio je Firmino. Još jedna odlična akcija Redsa, Henderson je krasno kroz obranu ubacio za utrčalog Trenta Alexander-Arnolda koji odmah daje u peterac za Firmina, a Brazilac rutinski pogađa praznu mrežu iz neposredne blizine.

Do kraja prvog dijela počeo je prijetiti i Porto preko Marege, Alisson mu je obranio dva dobra pokušaja, a jednu sjajnu šansu na drugoj strani propustio je Firmino.

Odmah na početku drugog dijela Mane je poslao loptu u mrežu, ali gol nije priznat zbog zaleđa da bi u nastavku susreta Porto imao zrelije prilike, Liverpool se usredotočio na kontrolu igre i čuvanje tih 2:0. Marega je mogao biti junak Porta, ali realizacija u ovom susretu nije mu bila najbolja.

Inače, u prvih 11 vratio se Dejan Lovren koji je odigrao svih 90 minuta, a prvi put je startao još od 7. siječnja kada se ozlijedio protiv Wolverhamptona.

Liverpool - FC Porto Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!