Nogomet

Barcelona uz pomoć Shawa do pobjede na Old Traffordu

Branimir Korać • srijeda, 10.04.2019.
Barcelona uz pomoć Shawa do pobjede na Old Traffordu
Foto: EPA

Barcelona je slavila s 1:0 u Manchesteru i zadovoljna se vraća kući. Luis Suarez zaslužan je za ovu pobjedu uz pomoć Lukea Shawa koji je malo dirao loptu, dovoljno da uđe u mrežu...

Dinamičan i neizvjestan dvoboj odigran je na Old Traffordu, ali za bolji dojam nedostajala je koja prilika više, vodila se taktička bitka i u onom ključnom dijelu terena nije bilo pravih rješenja. Barcelona je rano povela i nakon toga ostvarila cilj, točnije, zadržala prednost.

Iako je Barcelona očekivano imala kontrolu nad posjedom, Manchester je krenuo hrabro i u prvim minutama kreirao neke opasne situacije. Imao je slobodan udarac s 20-ak metara u prvim minutama susreta, zatim krasno dodavanje prema Rashfordu koje je u posljednji trenutak presjekao ter Stegen.

Barcelona je ipak rano stigla do pogotka. U 13. minuti Messi je dobio loptu u kaznenom prostoru, odlično se okrenuo i nabacio na drugu stranu prema Luisu Suarezu koji glavom šalje loptu u mrežu uz malu pomoć Lukea Shawa koji je dirao loptu na njenom putu prema golu. Bilo je malih dvojbi je li Suarez bio u zaleđu, VAR je potvrdio da nije i Barcelona je povela.

Nakon pola sata igre zagužvalo se na travnjaku. Prvo je Smalling "pregazio" Messija i razbio mu nos, Messi je ostao na travnjaku, a u napadu na drugoj strani u 16 metara pao je Scott McTominay nakon dvoboja s Piqueom, tražili su domaćini penal, ali sudac je pokazao da se nastavi s igrom.

United se malo otvorio i ostavio više prostora iza leđa svoje obrane što je Barcelona mogla kazniti u 36. minuti. Odlična dugačka lopta za Suareza koji je došao do nje prije Unitedovih braniča, odlično pronašao Coutinha, ali njegov neloš udarac brani De Gea.

Do kraja prvog poluvremena pogodaka nije bilo, a u drugom dijelu United je krenuo dosta dobro, kao da je u prvom poluvremenu osjetio da može igrati s Barcelonom.

U prvih 15 minuta drugog dijela United je bio i bolji i opasniji protivnik, ali nije uspio konkretizirati te svoje situacije. Malo je nedostajalo da bude kažnjen za to, u dvije situacije sredinom drugog poluvremena Barcelona je iskosa iz 16 metara prijetila, prvo Suarez, a zatim i Jordi Alba, ali Urugvajac nije bio precizan dok je Albin pokušaj obranio De Gea.

Do kraja susreta Barcelona je imala kontrolu nad svim što se događalo na travnjaku i uzela je pobjedu. 1:0 prednost uoči uzvrata na Camp Nouu je velika prednost, ali ne treba zaboraviti i PSG-ov poučak koji je također imao lijepu prednost nakon prvog susreta s Unitedom.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Manchester United - Barcelona Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!