Nogomet

Kronologija: Barcelona nosi prednost iz Manchestera, Juventus do važnog gola u gostima

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 10.04.2019.
Kronologija: Barcelona nosi prednost iz Manchestera, Juventus do važnog gola u gostima
Foto: EPA

Odigrane su i druge dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, Juventus je gostovao u Amsterdamu, a Barcelona na Old Traffordu. Susret u Amsterdamu okončan je 1:1 dok je Barcelona slavila s 1:0 u Manchesteru...

Liga prvaka, četvrtfinale, prve utakmice

Ajax - Juventus 1:1 - 0:1 Cristiano Ronaldo (45.), 1:1 David Neres (46.)

Manchester United - Barcelona 0:1 - 0:1 Luis Suarez (13.)


Završena su oba susreta.


Ajax - Juventus 1:1 (85.) - Milimetri su dijelili Juventus od drugog pogotka. Costa je napravio sve, prošao je čuvara, ušao u 16 metara, dobro pucao, ali vratnica spašava Onanu.


Manchester United - Barcelona 0:1 (82.) - Odlična situacija za Messija koji je imao slobodan udarac na 20 metara, pucao je lukavo ispod živog zida, ali De Gea je bio oprezan.


Manchester United - Barcelona 0:1 (65.) - Nigdje Barcelone nije bilo u drugom dijelu, a onda je sijevnulo odlično dodavanje za Suareza koji iskosa ulazi u 16 metara, ali srećom za De Geu pogađa vanjski dio mrže.


Ajax - Juventus 1:1 (60.) - Mario Mandžukić napustio je igru u 60. minuti, ušao je Douglas Costa.


Ajax - Juventus 1:1 (46.) - Ajax se odmah vratio! Već u prvoj minuti drugog dijela Ajax je došao do poravnanja i to nakon solo akcije Davida Neresa koji je odlično pogodio suprotni kut.


Počelo je drugo poluvrijeme.


Kraj prvog dijela na oba susreta.


Ajax - Juventus 0:1 (45.) - Juventus u posljednjim trenucima prvog dijela dolazi do vodstva! Ronaldo je odradio veliki dio posla, pronašao je na sredini terena Cancela koji se sjurio prema golu i zatim ubacio u sredinu gdje natrčali Ronaldo glavom u padu pogađa za vodstvo.


Manchester United - Barcelona 0:1 (36.) - De Gea je odlično nogom obranio pokušaj Coutinha nakon loše reakcije obrane Uniteda, Suarez je došao do lopte i onda pronašao Coutinha, čiji udarac španjolski vratar sjajno brani.


Ajax - Juventus 0:0 (25.) - Još jednom prijeti Ajax, Van de Beek bio je u odličnoj situaciji, malo mu je pobjegla lopta, ipak ju je uspio uputiti prema golu, ali nije bio precizan.


Ajax - Juventus 0:0 (18.) - Prijeti i Ajax i to nakon sjajne akcije. Neres je u 16 metara pronašao Ziyecha koji gađa u gornji kut, ali Szczesny odlično odbija u korner.


Manchester United - Barcelona 0:1 (13.) - Barcelona vodi 1:0! Messi je krasno pronašao Suareza, nabacio je na drugu vratnicu gdje Urugvajac glavom šalje loptu u mrežu. Konzultiran je VAR zbog mogućeg zaleđa Suareza, sve je bilo čisto i Barcelona vodi!


Ajax - Juventus 0:0 (2.) - Odmah prijeti Juventus, Bernardeschi se odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora, pucao je snažno prema gornjem lijevom kutu, ali malo neprecizno.


Počela su oba susreta.


Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schone, De Jong, Ziyech, Van de Beek, Neres, Tadić

Juventus: Szczesny, Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo


Manchester United: De Gea, Young, Smalling, Lindelof, Shaw, Fred, McTominay, Pogba, Dalot, Lukaku, Rashford

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Arthur, Busquets, Rakitić, Messi, Suarez, Coutinho

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!