Nogomet

Ajax i Juventus bez pobjednika, domaćini mogu žaliti za punim plijenom

Jan Šneler • srijeda, 10.04.2019.
Ajax i Juventus bez pobjednika, domaćini mogu žaliti za punim plijenom
Foto: EPA

Odigrana je prva četvrtfinalna utakmica Lige prvaka između Ajaxa i Juventusa, a o prolazu dalje odlučivat će se u Torinu...

Prvih 90 minuta četvrtfinala Lige prvaka između Ajaxa i Juventusa završilo je neriješenim ishodom. Iako su gosti iz Torina bili favoriti prije današnjeg ogleda, Ajax igra sjajno ove sezone i po svemu što smo vidjeli večeras, Nizozemci su više zaslužili doći do pobjede.

Već nakon dvije minute susreta Juventus je mogao doći do pogotka. Silovito je probao Federico Bernardeschi, no njegov pokušaj otišao je malo pored vratiju. Da je lopta kojim slučajem išla prema mreži, bio bi to jedan od najboljih pogodaka ove sezone.

Uraganski je krenuo Juventus, ali vrlo brzo Ajax je preuzeo kontrolu. Puno su griješili gosti u obrani, Ajax je to koristio i pokušao doći do vodećeg pogotka. U 19. minuti Hakim Ziyech odlično je pokušao, njegov udarac išao je pod samu prečku, ali Wojciech Szczesny uspio je krajnjim naporom izbiti loptu u korner.

U 25. minuti opasno je zaprijetio i Donny van de Beek, ali njegov udarac odlazi malo pored gola. Igra se malo smirila, iako se mora priznati kako su domaći izgledali puno bolje. Taman u smiraj susreta, kada se činilo da će prvo poluvrijeme završiti bez pogodaka, Cristiano Ronaldo je doveo Juventus u vodstvo.

U 45. minuti, Joao Cancelo lijepo je pronašao Portugalca koji je potpuno neometan pogodio za vodstvo Stare Dame. Kako je lijepo zatvorio prvo poluvrijeme asistencijom, tako je i obilježio početak drugog dijela Cancelo, ali ovoga puta katastrofalno je pogriješio. Gotovo je prepustio loptu Davidu Neresu koji ga lagano prolazi i preciznim udarcem pogađa suprotni kut Juventusova gola.

Samo tri minute kasnije, Ajax je mogao doći do vodstva, no udarac Nicolasa Tagliafica otišao je pored vrata. Ajax je igrao sve bolje i bolje, sjajno su domaći pritisnuli Juventus i gotovo s cijelom momčadi napadali. Znalo se dogoditi da Ajax sa sedam-osam igrača ulazi u završnicu i dodaje se u šesnaestercu gostiju.

U nekoliko trenutaka činilo se čak da Ajax previše komplicira i pokušava težim putem doći do pogotka. U 81. minuti, sjajnu priliku imao je Jurgen Ekkelenkamp, no njegov pokušaj Szczesny je uspio obraniti. Četiri minute kasnije konačno je zaprijetio Juventus i to je bila najbolja prilika gostiju na susretu.

Sjajno je prošao Douglas Costa, othrvao se svim čuvarima i silovito tukao u drugi kut, no njegov udarac pogodio je stativu. Na samom kraju priliku je imao Dušan Tadić, no njegov udarac u šesnaestercu blokirala je Juventusova obrana.

Dodajmo kako je Mario Mandžukić danas bio u ulozi kapetana Juventusa, no igru je napustio u 60. minuti. Nije ovo bila najbolja utakmica za bivšeg hrvatskog reprezentativca, iako se mora priznati kako nije imao niti previše prilika.

Liga prvaka, četvrtfinale, 1. utakmica:
Ajax - Juventus 1:1

Ajax - Juventus Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!