Rukomet

Manaskov u zadnjoj sekundi srušio Island, Nijemci pregazili Poljake

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.04.2019.
Manaskov u zadnjoj sekundi srušio Island, Nijemci pregazili Poljake
Foto: FaH

Odigran je dio utakmica trećeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometaša, a najneizvjesnije bilo je na Islandu gdje je Sjeverna Makedonija svladala domaćina...

Njemačka je nastavila s odličnim nastupima u kvalifikacijama i upisala je i treću pobjedu. Trebalo je to biti neugodno gostovanje u Poljskoj gdje se očekivao tijesan dvoboj, ali Njemačka je odličnim nastupom u drugom poluvremenu potpuno nadigrala domaćina i visoko slavila 26:18.

Najraspoloženiji bio je Uwe Gensheimer s devet golova, a Patrick Groetzki dodao ih je šest. Kod poraženih mladi Piotr Jarosiewicz zabio je pet golova.

Povijesnu pobjedu ostvarili su rukometaši Kosova koji su u Prištini svladali Izrael s 27:24. Prva je to pobjeda za Kosovo u EHF-ovim natjecanjima, a zadržala ga je u igri za prolaz na Europsko prvenstvo. Valon Dedaj s deset golova predvodio je domaćina, a Enis Kabashi dodao je pet golova. Ezra Hamami predvodio je Izrael sa šest golova, a gol manje dodao je Chen Pomeranz.

Rezultati by SofaScore

U hrvatskoj skupini Švicarska je upisala vrlo važnu pobjedu u Belgiji čime je Belgiju možda i izbacila iz igre za prolaz. Slavili su Švicarci s 28:25, odigrali su dobru utakmicu, a Andy Schmid još jednom je potvrdio klasu. Bio je prvo ime susreta sa sedam golova, a kod domaćina Damian Kedziora postigao ih je šest. Bivši igrač Zagreba Arber Qerimi postigao je dva pogotka.

Rezultati by SofaScore

Sjeverna Makedonija je u drami slavila na Islandu s 34:33 i tako izbrisala neočekivan i ružan poraz u Grčkoj. Junak Makedonaca bio je Dejan Manaskov koji je zabio za pobjedu u zadnjoj sekundi, a ujedno je predvodio i makedonske strijelce s osam pogodaka. Sedam je dodao Goce Georgievski, šest Kiril Lazarov, a pet Filip Taleski.

Rezultati by SofaScore

Neizvjesno do samog kraja bilo je i u Plzenu gdje je Češka ugostila Bjelorusiju. Česi su odlično krenuli u kvalifikacije i kao stopostotni su ugostili Bjeloruse, ali su na kraju ipak morali priznati prvi poraz i to 31:30. S po pet golova Bjeloruse su predvodili Artsem Karalek, Siarhei Šilovič i Andrei Jurinok. Kod Češke Tomaš Babak zabio je osam golova.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!