Nogomet

Allegri: "Ajax ima veliku kvalitetu, ali smo se dobro branili"; Ten Hag: "Imali smo jako dobrih prigoda"

Jan Šneler • četvrtak, 11.04.2019.
Allegri: "Ajax ima veliku kvalitetu, ali smo se dobro branili"; Ten Hag: "Imali smo jako dobrih prigoda"
Foto: EPA

Iako obje momčadi mogu žaliti za punim plijenom, naročito Ajax, jednako tako obje momčadi mogu biti zadovoljne s neriješenim ishodom koji ih još uvijek ostavlja u igri za polufinale...

Susret Ajaxa i Juventusa nije bio ono što su neki možda očekivali, ali kod ovakvih susreta, u kasnoj nokaut fazi teško je očekivati lepršavi nogomet. Puno je bilo nervoze, krivih poteza, velikih želja i malo pogodaka. Niti jedna momčad nije briljirala, iako je Ajax u globalu bio bolji, ali u Torino odlazi s 1:1.

Iako njegova momčad nije odigrala fenomenalnu utakmicu, trener Juventusa Massimiliano Allegri može biti zadovoljan krajnjim ishodom. Neriješenih 1:1 odličan je rezultat za Juventus koji će biti u maloj prednosti u uzvratu.

"Ajax ima velikih kvaliteta, odlično čuva loptu čak i kada nema puno prostora. Mislim da smo se branili dobro. Malo smo patili nakon njihovog pogotka zbog činjenice da smo dosta rano primili gol za izjednačenje", rekao je nakon susreta trener Juventusa.

Allegri je pošten trener koji nikada nije zaboravljao nahvaliti i suparničku momčad. Ajax je na trenutke djelovao kao iz onog susreta protiv Real Madrida, a jedan od najboljih igrača bio je Frenkie De Jong.

"De Jong je mozak njihove igre. Nastojali smo ga ograničiti u kretanju preko Bentancura, ali kada je to shvatio, povukao se dublje i napadači su ga morali pritisnuti. Igrao je jako dobro", dodao je Allegri.

Ovaj rezultat svakako ostavlja i Ajax u igri za polufinale. Iako bi sigurno pobjeda donijela više samopouzdanja njegovoj momčadi, Erik Ten Hag ne dvoji kako je rezultat iz Amsterdama dobar.

"Rezultat 1:1 nije nešto čemu smo se nadali, ali je ipak dobar rezultat. Prošli put smo izgubili 2:1 na domaćem terenu od Real Madrida pa smo uspjeli proći. Imali smo dobrih prilika. U veznoj liniji smo pogriješili u jednom trenutku. To si ne možemo dopustiti", rekao je trener Ajaxa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!