Nogomet

Kutak za kladioničare: Vraća se Europska liga, a hrvatski rukometaši idu po pobjedu u Beogradu

Branimir Korać • četvrtak, 11.04.2019.
Kutak za kladioničare: Vraća se Europska liga, a hrvatski rukometaši idu po pobjedu u Beogradu
Foto: EPA

Danas su na rasporedu prvi četvrtfinalni susreti Europske lige za nogometaše, a nastavljaju se i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu...

Slavia Prag - Chelsea

Prva utakmica četvrtfinala Europske lige između Chelseaja i praške Slavije na rasporedu je danas, a Čehe su svi okarakterizirali kao jackpot u ždrijebu. Chelsea u Europskoj ligi igra ozbiljno i bez previše kalkuliranja, a potvrdio je to u prošlom kolu kada je dva puta razmontirao kijevski Dynamo. Kvaliteta je definitivno na strani Chelseaja, no to treba potvrditi i na terenu. Imali su u Chelseaju zamjerki prema engleskoj ligi jer su prvenstveni dvoboj morali igrati u ponedjeljak navečer, Sarri bi volio više vremena za odmor i pripremu ovog dvoboja, no morao se prilagoditi. Za očekivati je da će napraviti dosta promjena u odnosu na taj dvoboj, ali posjeduje vrlo širok kadar i može bez problema rotirati igrače. Pražani su šokirali Sevillu u osmini finala i to je dovoljno upozorenje za Chelsea da od prve minute shvati Čehe ozbiljno.

Prognoza: Pobjeda Chelseaja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Slavije 5.50, neriješeno 3.80, pobjeda Chelseaja 1.80

Benfica - Eintracht

Benfica i Eintracht trebali bi u Lisabonu ponuditi zanimljivu i atraktivnu utakmicu u kojoj se sastaju momčadi koje igraju atraktivan i otvoren nogomet. U prošlom kolu i jedni i drugi su se namučili, Benfica protiv Dinama, a Eintracht protiv Intera i netipično za njihovu nogometnu filozofiju, teško su dolazili do pogodaka. I jedni i drugi postigli su samo po jedan gol u 180 minuta, a sada se očekuje efikasniji nastup s obje strane. Benfica za razliku od dvoboja s Dinamom može računati na svog najopasnijeg napadača Harisa Seferovića, Eintracht dolazi s Rebićem, Jovićem, Kostićem, obje momčadi imaju jak napadački arsenal i teško je za vjerovati da u ovom susretu neće biti pogodaka.

Prognoza: obje momčadi daju gol

Koeficijenti (Supersport): Obje momčadi daju gol 1.80, jedna ili obje momčadi ne daju gol 2.00

Srbija - Hrvatska

Hrvatska put u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo nastavlja u Beogradu gdje igra protiv Srbije. Kvaliteta je definitivno na strani Hrvatske koja bez obzira na probleme zadržava status favorita. Nema Cindrića i Horvata između ostalih, ali bez obzira na to Lino Červar ima dovoljno kvalitetnu reprezentaciju da uspješno okonča gostovanje u Beogradu. Srbija je pod pritiskom i nema izbora, mora doći do pobjede jer u protivnom dolazi u vrlo tešku poziciju u borbi za prolaz dalje. U prva dva kola nije igrala dobro, poražena je od Švicarske i remizirala s Belgijom dok je Hrvatska s druge strane rutinski odradila svoje dvoboje sa Švicarcima i Belgijcima. Glava će biti ključ, ako Hrvatska izdrži pritisak s tribina, što bi morala jer posjeduje vrlo kvalitetne i iskusne igrače, napravit će veliki korak prema pobjedi. Srbija nema lošu reprezentaciju, ali već godinama izgleda puno bolje na papiru nego na terenu.

Prognoza: Pobjeda Hrvatske

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Srbije 4.00, neriješeno 12.0, pobjeda Hrvatske 1.50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!