Nogomet

De Ligt: "Ronaldo je predator u 16 metara, vidi i najmanju priliku"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.04.2019.
De Ligt: "Ronaldo je predator u 16 metara, vidi i najmanju priliku"
Foto: EPA

Juventus je remizirao u Amsterdamu s Ajaxom 1:1, a jedini pogodak za goste postigao je Cristiano Ronaldo koji se dovoljno oporavio za nastup u ovom dvoboju...

Iako nije u ritmu nakon što je pauzirao neko vrijeme zbog ozljede, Cristiano Ronaldo pokazao je protiv Ajaxa koliko je opasan. Počeo je akciju za pogodak koji je postigao u maniri najvećih golgetera. Matthijs de Ligt jedan je od najtraženijih braniča današnjice, a i on je ostao fasciniran Ronaldom.

"Ronaldo je najviše kvalitete, osim što je iznimno talentiran, on je i predator u kaznenom prostoru. Vidi svaku i najmanju priliku i nevjerojatno brzo ide za njom. Usprintao je fantastično u prostor između dvojice igrača. Znali smo da ne smijemo ostavljati prostora iza leđa za Juventusove igrače jer se za to pripremaju. Mislim da smo odradili odličan posao, imamo momčad punu potencijala i to dolazi do punog izražaja u utakmicama Lige prvaka. Naporno radimo jedni za druge i pokazali smo da Ajax nije slučajno u četvrtfinalu. Naravno, Juventus je jak kod kuće, svi to znaju i bit će jako teško u drugoj utakmici."

Frenkie de Jong odigrao je odličnu utakmicu i još uvijek vjeruje u prolaz Ajaxa u polufinale.

"Razočarani smo zbog primljenog gola točno prije poluvremena, ali u drugo poluvrijeme krenuli smo snažno i odmah došli do gola. Na kraju 1:1 nije tako loš rezultat, mislim da imamo dovoljno šansi u uzvratu. Šteta što tamo neće biti Tagliafica zbog kartona, ali imamo vrlo dobre igrače na klupi koji ga mogu zamijeniti. Ako budemo igrali kao u Madridu, s puno hrabrosti, imat ćemo velike šanse za pobjedu. Zasad dobro guramo u Ligi prvaka i još uvijek nismo rekli sve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!