Nogomet

Hat-trick Felixa u pobjedi Benfice, Rebić sjajno asistirao

Jan Šneler • četvrtak, 11.04.2019.
Hat-trick Felixa u pobjedi Benfice, Rebić sjajno asistirao
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala Europske lige, a sudeći prema današnjim rezultatima, očekuju nas zanimljivi uzvrati...

Uzbudljiva su bila današnja događanja u prvim četvrtfinalnim susretima Europske lige. Gledali smo pregršt dobrog nogometa, velik broj pogodaka i još uvijek otvorene utakmice u kojima sve momčadi, izuzevši možda Villarreala, imaju objektivne šanse za prolaz u sljedeći krug natjecanja.

Benfica je na svom terenu upisala veliku pobjedu protiv Eintrachta. Sjajnu utakmicu smo gledali u Lisabonu, a gosti mogu još i biti zadovoljni konačnim rezultatom ako se uzme u obzir da su od 20. minute igrali s igračem manje.

Domaći su došli do vodstva već u 21. minuti. Obite Evan N'Dicka je rukom s leđa gurnuo napadača Benfice i zaradio direktno isključenje dok je Benfica dobila kazneni udarac. Iako udarac nije bio pretjerano precizan, Joao Felix je silovito pogodio za vodstvo portugalske momčadi.

Gosti ipak nisu pokazali kako im je teško s igračem manje i nastavili su sa svojom igrom. U 39. minuti Ante Rebić imao je odličnu priliku, no obrana je uspjela izbaciti loptu u korner. Minutu kasnije, Rebić je ponovno u glavnoj ulozi. Sjajno je prošao čuvare, izbio sam pred vratara, ali vrlo nesebično uposlio Luku Jovića koji zakucava za 1:1.

Ipak, Eintracht nije predugo slavio jer već u 43. minuti Felix pogađa za novo vodstvo Benfice. Dinamična utakmica mogla je imati još jedan povratak u prvom dijelu, no pogodak Filipa Kostića ipak je poništen. U nastavku susreta, Benfica je imala furiozni početak. U 50. minuti Ruben Dias je zabio za 3:1 da bi par minuta kasnije Felix došao od hat-tricka i doveo Benficu do velikih 4:1.

Eintracht je bio na koljenima, prijetio je potpuni debakl, ali u 72. minuti Goncalo Paciencia uspijeva smanjiti na 4:2. Domaći su imali još nekoliko solidnih prilika, ali rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Arsenal je na svom terenu potpuno dominirao protiv Napolija i zaslužio je puno više od pobjede 2:0. Već na početku susreta bilo je jasno kako utakmica ide u jednom smjeru. U 15. minuti Aaron Ramsey zabio je za vodstvo Topnika da bi deset minuta kasnije Kalidou Koulibaly autogolom povećao prednost Arsenala.

Domaći su nastavili s pritiskom. Sjajne prilike imali su Pierre-Emerick Aubameyang i Aaron Ramsey, no vratar gostiju Alex Meret spasio je Napoli od debakla. Mogao je Napoli doći do smanjenja zaostatka, ali premalo su pružili gosti i mora se priznati kako nisu zaslužili pozitivniji ishod.

Villarreal je odigrao solidnih 90 minuta protiv Valencije, ali sudačka nadoknada ubila je domaći sastav. U šestoj minuti susreta, Valencia je dobila kazneni udarac koji Daniel Parejo nije realizirao, ali je na loptu dotrčao Goncalo Guedes i zakucao za 0:1.

Domaći su igrali dobro na početku, stvarali poluprilike, a do šanse za izjednačenje došli su u 36. minuti. Sada je kazneni udarac dobio Villarreal, a precizan je bio nedavni tragičar Santi Cazorla. Neto je u više navrata spašavao Valenciju, bio sjajan u oba dijela i može se reći da je i niz promašaja stajao boljeg rezultata domaću momčad.

Valencia je bila ubojita što je dokazala u sudačkoj nadoknadi. U prvoj minuti Daniel Wass zabija za 1:2, a dvije minute kasnije, Guedes postiže drugi pogodak za konačnih 1:3 i vjerojatni plasman Valencije u polufinale.

Iako je Chelsea bio veliki favorit u današnjem susretu, Slavia Prag pokazala se kao čvrsti protivnik. Imali su domaći dosta sreće kod promašaja gostiju, a odličan je bio i domaći vratar, no više od minimalnog poraza nisu mogli. U 85. minuti Marcos Alonso zabio je za pobjedu Chelseaja i Čehe sada čeka gotovo pa nemoguća misija. Mateo Kovačić odigrao je solidnih 68 minuta za goste kada je zamijenjen za N'Golo Kantea.

Europska liga, četvrtfinale:
Arsenal - Napoli 2:0
Benfica - Eintracht 4:2
Slavia Prag - Chelsea 0:1
Villarreal - Valencia 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!