Košarka

Buran dan u Los Angelesu: Lakersi raskinuli suradnju s Lukeom Waltonom

Branimir Korać • petak, 12.04.2019.
Buran dan u Los Angelesu: Lakersi raskinuli suradnju s Lukeom Waltonom
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi nakon tri sezone suradnje odlučili su raskinuti suradnju s Lukeom Waltonom. Sezona koja je išla potpuno krivim smjerom presudila je sada već bivšem treneru...

Luke Walton sada je već bivši trener Los Angeles Lakersa. Waltonu je uručen otkaz nakon turbulentne sezone koja je prošla daleko ispod svih očekivanja.

Ovakva odluka Lakersa ne čudi, Walton je dugo bio na udaru kritika iako su Lakersi izgledali sasvim korektno do trenutka kada se ozlijedio LeBron James.

James je na Božić zaradio ozljedu prepona, kasnije su Lakersi ostali i bez Lonza Balla i Brandona Ingrama koji su također zaradili ozljede, ali do kraja sezone te je LA potpuno pao.

Trenersku karijeru je započeo kao pomoćnik u Memphis Tigersima pa je preuzeo razvojnu momčad Los Angeles Lakersa i onda otišao u Golden State Warriorse gdje je bio pomoćnik Stevea Kerra da bi 2016. godine preuzeo Lakerse.

Američki mediji već imaju glavnog kandidata za njegovog nasljednika i to u treneru koji je radio s Jamesom u Cavsima, Tyronnu Lueu. Lue je dobio otkaz na početku sezone u Cavsima nakon očajnog početka sezone i odlaska Jamesa u Lakerse. Kritičari su često isticali da je Lue previše izrazio u susret Jamesu i dopuštao mu u Cavsima da radi što želi.

Inače pojavila se i informacija da su Lakersi zabranili Lonzu Ballu operaciju na koju su ga nagovarali savjetnici i to su zaprijetili čak i raskidom ugovora na Ballovu štetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!