Košarka

Kutak za kladioničare: Kreće NBA doigravanje, Milan dočekuje Lazio

Petar Jenjić • subota, 13.04.2019.
Kutak za kladioničare: Kreće NBA doigravanje, Milan dočekuje Lazio
Foto: EPA

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski dan, a posebno bi dobar mogao biti svim pratiteljima košarke koji će dočekati početak još jednog NBA doigravanja. Pred nama je i dvoboj između Milana i Lazija na San Siru, dok su u tijeku i kvalifikacije za glavni turnir Mastersa u Monte Carlu...

Yannick Maden - Taro Daniel

U kvalifikacijama za glavni ždrijeb Mastersa u Monte Carlu susrest će se Yannick Maden i Taro Daniel, a to će im biti prvi međusobni dvoboj.

Njemački tenisač igra solidno ove sezone u kojoj je nekoliko puta kroz kvalifikacije ulazio u glavne ždrjebove ATP turnira. Ipak, veći je dio sezone proveo na Challenger turnirima gdje je ostvarivao zavidne rezultate, a na većini je ostvarivao barem tri pobjede. Tako je na Challengeru u Drummondvilleu igrao finale gdje je od njega bio bolji Ričardas Berankis, dok je u svom posljednjem nastupu, prije tri tjedna u Lilleu, ponovno stigao do same završnice, no bolji je od njega, nakon velike borbe, bio Gregoire Barrere.

S druge strane, japanski igrač nikako ne može biti zadovoljan s formom, a ujedno i omjerom pobjeda i poraza. Tako je kroz cijelu sezonu ostvario tek osam pobjeda, a nijednom nije uspio povezati tri. Ipak, ono što mu daje optimizam jest nastup u Marrakechu gdje je stigao do četvrtfinala, a tamo je ipak kvalitetu više pokazao Francuz Gilles Simon.

Prognoza: Pobjeda Madena

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Daniela @1.65, pobjeda Madea @2.00

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets

Prije samo dvije godine Philadelphia 76ersi i Brooklyn Netsi imali su najlošiji omjer u Istočnoj konferenciji, a sada se susreću u prvoj rundi doigravanja - Sixersi kao treći, a Netsi šesti nositelji. Iako imaju tek 22 odnosno 25 godina, Ben Simmons i Joel Embiid pokazali su se još prošle sezone kao igrači odluke, a ove sezone momčad je dodala još dvojicu jako dobrih do odličnih igrača, Tobiasa Harrisa i Jimmyja Butlera čime im šanse, ali i očekivanja, jako rastu.

S druge strane, Brooklyn Netsi potpuno su se izvukli iz ponora, iako su svoj zadnji izbor na draftu imali 2013. godine. Dobar rad vodstva franšize doveo je nekoliko dobrih imena na rosteru pa su Netsi u samo dvije sezone napredovali od omjera 20-62 do 42-40. Definitivno prvo ime momčadi jest mlada zvijezda D'Angelo Russell koji je u regularnoj sezoni bilježio 21.1 poen, sedam asistencija i 1.2 ukradene lopte.

Ove dvije momčadi ove su sezone odigrale ukupno četiri utakmice, a svaku je od njih obilježio veliki broj koševa. Naime, samo u prvom dvoboju Sixersi nisu ubacili troznamenkast broj poena (97), ali sve ostale pokazale su napadačku raskoš obiju momčadi. Philadelphia je iz dvije izašla kao pobjednik, kao i Brooklyn. Iako prednost dajemo Sixersima, ovdje smo se odlučili na varijantu većeg broja koševa.

Prognoza: više od 231.5 koševa

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Milan - Lazio

Pred nama je dvoboj Milana i Lazija na San Siru u sklopu 32. kola Serie A. Nakon jako dobre serije rezultata, domaća momčad u posljednje vrijeme ne briljira po pitanju rezultata, a u posljednja četiri kola uspjela je osvojiti tek jedan bod, bilo je to protiv Udinesea. Prije toga upisala je poraz u derbiju protiv Intera (3:2), a zatim i na gostovanju kod Sampdorije (1:0), da bi u posljednjem kolu od njih bolji bio Juventus (2:1). Mjesta za ulazak u Ligu prvaka i nema previše, a pet je momčadi zgusnuto unutar tri boda.

Tako Lazio s utakmicom manje ima tri boda manje od današnjeg protivnika što će biti dodatan motiv za ostvarivanje dobrog rezultata. Ipak, posljednja dva kola Rimljani nisu briljirali, upisavši poraz kod SPAL-a i mršavi remi protiv Sassuoloa. Za današnju utakmicu neće moći računati na Milana Badelja zbog suspenzije te na Stefana Radua, Adama Marušića, Valona Berishu i Jordana Lukakua zbog ozljeda. Problema ima i Milan koji neće računati na Jacka Bonaventuru, Lucasa Paqueta i Gianluigija Donnarummu.

Većina utakmica ovih dviju momčadi ne obiluje golovima, a samo smo u jednoj od posljednjih pet mogli vidjeti više od dva pogotka (2:1). Ove sezone Lazio je dva puta bio domaćin Milanu, prvenstvena utakmica završila je 1:1, a prvi susret polufinala Kupa bez pogodaka.

Prognoza: manje od tri gola

Koeficijenti (Supersport): manje @1.80, točno @4.00, više @3.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!