Tenis

Sjajan tjedan: Melzer i Škugor osvojili ATP turnir u Marrakechu

Jan Šneler • subota, 13.04.2019.
Sjajan tjedan: Melzer i Škugor osvojili ATP turnir u Marrakechu

Nakon sjajnog tjedna u Maroku, Franko Škugor i njegov partner Jurgen Melzer stigli su do naslova pobjednika ATP turnira iz 250 serije i vrijednih bodova...

ATP turnir Grand Prix Hassan II ili poznatiji kao ATP turnir u Marrakechu, a nekada održavan u Casablanci, uvijek je bio popularan kod hrvatskih tenisača. Treću godinu u nizu jedan hrvatski tenisač osvaja naslov u parovima. Prije dvije godine Mate Pavić, prošle Nikola Mektić, a sada Franko Škugor s Jurgenom Melzerom.

Škugor i Melzer danas su bili bolji od Matwea Middelkoopa i Frederika Nielsena. U prvom setu protivnici su došli prvi do breaka, no vrlo brzo sjajnom igrom Melzer i Škugor dolaze do dva breaka i sa 6:4 okončavaju prvi set.

U nastavku meča breakova nije bilo, iako je prilika bilo na pretek. Ipak, set je otišao u tie-break u kojem su Middelkoop i Nielsen imali vodstvo od 5:3, set loptu, no nisu uspjeli. Serijom 5:1, Melzer i Škugor dolaze do slavlja s 8:6 i osvajanja turnira iz 250 serije.

Ovaj naslov bi Škugoru trebao donijeti renking karijere u konkurenciji parova. Od sljedećeg tjedna Škugor će biti 22. tenisač svijeta u konkurenciji parova.

Grand Prix Hassan II, parovi (m), finale:
Matwe Middelkoop/Frederik Nielsen - Jurgen Melzer/Franko Škugor 4:6 (6)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!