Automoto

Lewis Hamilton mirno do pobjede u 1000. utrci Formule 1

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.04.2019.
Lewis Hamilton mirno do pobjede u 1000. utrci Formule 1
Foto: EPA

Mercedes je izdominirao utrkom za Veliku nagradu Kine te je Lewis Hamilton odnio pobjedu bez previše stresova ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa...

Mirna utrka je iza Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa koji su bez većih problema održavali vodstvo i branili prve dvije pozicije. Mercedes je bio najbrži i u kvalifikacijama, samo tamo je najbolje vrijeme imao Bottas, no u utrci ga je Hamilton odmah prošao i poslije toga mirno održavao vodeću poziciju.

I dok u Mercedesu imaju puno razloga za zadovoljstvo, bit će puno govora o Ferrarijevoj taktici i potezima koje su povlačili tijekom ove utrke. Na kraju nisu uspjeli doći ispred Mercedesa, a izgubili su i četvrtu poziciju.

Taktika Ferrarija i njihovo poigravanje s Leclercom dovelo je do velikih problema za mladog vozača koji je žrtvovan uz seriju upitnih odluka kako bi Sebastian Vettel barem obranio treću poziciju, a na kraju je Leclerc ostao i bez četvrtog mjesta gdje je završio Max Verstappen.

Naime iz Ferrarija su prvo naredili Leclercu da pusti Vettela ispred sebe jer se činilo da je brži i da može u borbu za prvo mjesto, a kasnije su predugo držali Leclerca na stazi i doveli ga u nepovoljnu poziciju.

Inače šest vozača završilo je unutar istog kruga s pobjednikom, a uz vodeću petorku tu je bio i Paul Gasly, ali s ogromnim zaostatkom od gotovo minutu za petoplasiranim Leclercom.

Utrka za Veliku nagradu Kine:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:32:06.350
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +6.552
3. Sebastian Vettel (Ferrari) +13.744
4. Max Verstappen (Red Bull) +27.627
5. Charles Leclerc (Ferrari) +31.276
6. Paul Gasly (Red Bull) +1:29.307
7. Daniel Ricciardo (Renault Sport) 1 krug
8. Sergio Perez (Racing Point F1) 1 krug
9. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) 1 krug
10. Alexander Albon (Toro Rosso) 1 krug
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!