Tenis

Marin Čilić nestao u trećem setu i upisao novi poraz

Branimir Korać • utorak, 16.04.2019.
Marin Čilić nestao u trećem setu i upisao novi poraz
Foto: EPA

Loša forma Marina Čilića nastavlja se i u Monte Carlu. Novi poraz upisan je u meču u kojem je imao ogromne oscilacije i na kraju morao stisnuti ruku Guidu Pelli...

Od one tijesne pobjede protiv Fernanda Verdasca u trećem kolu Australian Opena, Marin Čilić upisao je jednu jedinu turnirsku pobjedu. U Indian Wellsu svladao je Dušana Lajovića i to je sve. U Monte Carlu je naastavio s lošim nastupima, igrao je u drugom kolu protiv Guida Pelle i upisao novi poraz.

Pella mu neće ostati u dobrom sjećanju, prošle godine šokirao ga je u Wimbledonu gdje ga je svladao u pet setova nakon što je Marin glatko uzeo prva dva, a sada ga je svladao i u Monte Carlu. Bilo je to daleko od najboljih Čilićevih izdanja, posebno u trećem setu puno je riješio i Pella je to znao iskoristiti.

Previše crnih rupa imao je hrvatski tenisač da bi se mogao ozbiljnije suprotstaviti Pelli. Poveo je u prvom setu s 2:0 pa nakon toga izbuio šest od narednih sedam gemova.

U drugom setu se borio i uspio se izvući nakon što je gubio 2:0, napravio je preokret, Pella se u završnici seta vratio, ali Marin je ipak došao do novog break i seta sa 7:5.

Kada je pooveo uz break s 1:0 u trećem setu, činilo se da je napokon uhvatio ritam i da kreće prema pobjedi. Dogodilo se suprotno, do kraja meča nije osvojio više niti jedan gem i upisao je novi poraz.

Marin je imao samo 48 posto ubačaja prvog servisa, pogodio je četiri asa i napravio sedam dvostrukih servis pogrešaka. Čak osam puta izgubio je početni udarac i prolaz dalje nije niti zaslužio.

Monte Carlo, prvo kolo:
Guido Pella (Argentina) - Marin Čilić (Hrvatska 7) 6:3, 5:7, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 16.04.2019. u 20:23
    Budući broj 1,hahaha..
    Šojka Rugalica