Nogomet

Predsjednik Nogometnog saveza Zambije posjetio Hrvatski nogometni savez

Branimir Korać, hns.family • utorak, 16.04.2019.
Predsjednik Nogometnog saveza Zambije posjetio Hrvatski nogometni savez
Foto: FaH

Predsjednik Zambijskog nogometnog saveza Andrew Kamanga posjetio je Hrvatski nogometni savez te se sastao s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom...

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ugostio je predsjednika Nogometnog saveza Zambije (FAZ) Andrewa Kamangu, koji je u Hrvatsku stigao u stručnu posjetu.

Uz predsjednika HNS-a, gosta iz Zambije ugostili su i voditeljica međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac, stručni suradnik u Nogometnoj akademiji HNS-a Boris Kubla, glavni instruktor HNS-a Petar Krpan te tajnik mlađih dobnih kategorija Josip Tomaško.

Predsjednik Kamanga 15. se travnja sastao s voditeljicom međunarodnog odjela i licenciranja Ivančicom Sudac na temu organizaciji ureda HNS-a, a 16. travnja stručni suradnik u Nogometnoj akademiji Boris Kubla održao je prezentaciju o razvoju trenera te edukacijskom sustavu za trenere. Glavni instruktor Petar Krpan predsjedniku zambijskog saveza prezentirao je sustav natjecanja za mlađe dobne kategorije te sustav rada s mlađim uzrastima u Hrvatskoj, koji stoji iza uspjeha poput srebrne medalje iz Rusije. Također je predstavio rezultate i uspjehe svih hrvatskih selekcija te govorio o razvoju mladih hrvatskih nogometaša.

"Naša vrata uvijek su otvorena nogometnim prijateljima iz cijelog svijeta. Drago mi je što je g. Kamanga posjetio HNS i rado smo s njim podijelili znanja i iskustva koje imamo, posebno u radu s mladima. Ponosni smo što je hrvatski nogomet toliko cijenjen na svim kontinentima i želimo razvijati te odnose jer svi imamo isti interes, a to je razvoj nogometa. Andrewu i njegovim kolegama želim puno sreće i uspjeha i daljnjem razvoju nogometa u Zambiji, koji je već dokazao svoj potencijal 2017. godine kada je U-20 reprezentacija osvojila U-20 Afrički kup", poručio je predsjednik Šuker.

"Ovaj posjet pružio mi je uvid u organizaciju nogometa u Hrvatskoj te sam zahvalan na gostoprimstvu predsjednika Šukera. Osvrt na proteklih dvadeset godina pokazuje koliko je hrvatski nogomet uspješan. Hrvatska je 1998. godine bila treća na svijetu, a ta je generacija prenijela svoje znanje na generaciju koja je osvojila srebrnu medalju. U Zambiji imamo puno nadarenih igrača, no naš najveći izazov jest razviti njihove tehničke sposobnosti - potrebni su nam sustavi razvoja igrača i trenera kako bismo podigli našu igru na višu razinu te postali konkurentni na svjetskoj razini. Vidjeli smo kakve rezultate Hrvatska postiže s tako malim brojem stanovnika. Danas su drugi na svijetu, no ne bih bio iznenađen ako jednog dana postanu i prvi, upravo zato što njihovi sustavi razvoja trenera i mladih igrača funkcioniraju odlično. Ako ih možemo primijeniti u Zambiji, vjerujemo kako će naš nogomet napredovati. Nadam se da je ovo početak uspješne suradnje", poručio je predsjednik Kamanga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!