Tenis

Nakon tri i pol sata igre i spašene meč lopte Borna Ćorić prošao u treće kolo

Petar Jenjić • utorak, 16.04.2019.
Nakon tri i pol sata igre i spašene meč lopte Borna Ćorić prošao u treće kolo
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u treće kolo Mastersa u Monte Carlu. Nakon velike borbe svladao je Španjolca Jaumea Munara u tri seta i gotovo tri i pol sata igre...

Velika se borba vodila u drugom kolu Mastersa u Monte Carlu gdje je do pobjede stigao Borna Ćorić. Hrvatski je tenisač za protivnika imao Jaumea Munara koji je stvorio jako puno problema, no hrvatski tenisač ipak je uspio slaviti.

Meč je u konačnici zaključio i sa spašenom meč loptom protivnika (6:7, 7:6, 6:4) nakon tri sata i 26 minuta igre. U sljedećem kolu čeka ga bolji iz dvoboja Nishikori - Herbert.

Nakon izjednačenih šest gemova prvi je do breaka stigao hrvatski tenisač koji je poveo s 4:3. Međutim, već u sljedećem gemu Munar uzvraća na isti način, a u sljedećem servis gemu Ćorića dolazi i do tri set lopte. Hrvatski tenisač uspio ih je spasiti i izboriti tie-break, no u 13. igri uspio je dobiti tek tri poena.

Dramatičan je bio i drugi set u kojem je Munar krenuo s breakom i vodstvom od 2:0. Ćorić je izjednačio na 4:4, a nakon toga se suočio s 0:40, no uspio je izvući gem. Ponovno smo gledali tie-break u kojem je španjolski tenisač imao i jednu meč loptu kod vodstva 6:5, no nije ju iskoristio. Hrvatski tenisač uspio je ipak slaviti s 9:7.

Odmah na otvaranju drugog seta Ćorić je stigao do breaka, a vrlo brzo i do drugog, a time i vodstva od 4:1. Munar je uspio vratiti jedan break zaostatka, imao je zatim nove dvije šanse za potpuni povratak u meč, no nije ih uspio iskoristiti. Hrvatski tenisač iskoristio je ukupno treću meč loptu.

Masters Monte Carlo:
Jaume Munar - Borna Ćorić 7:6 (3), 6:7 (7), 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!