Nogomet

Kronologija: Barcelona lako do polufinala, Ajax izbacio i Juventus!

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 16.04.2019.
Kronologija: Barcelona lako do polufinala, Ajax izbacio i Juventus!
Foto: EPA

Barcelona i Ajax polufinalisti su Lige prvaka. Barcelona je rutinski slavila protiv Manchester Uniteda, a Ajax je nakon madridskog Reala šokirao i Juventus...

LIGA PRVAKA, ČETVRTFINALE

Barcelona - Manchester United 3:0 (1:0 prva utakmica) - 1:0 Lionel Messi (16.), 2:0 Lionel Messi (20.), 3:0 Philippe Coutinho (60.)

Juventus - Ajax 1:2 (1:1 prva utakmica) - 1:0 Cristiano Ronaldo (28.), 1:1 Donny van de Beek (34.), 1:2 Matthijs de Ligt (67.)


Kraj, Barcelona i Ajax su u polufinalu!


Barcelona - Manchester United 3:0 (90.) - United je skoro došao do počasnog gola i to preko Alexisa Sancheza koji je sjajno skrenuo loptu glavom nakon ubačaja Dalpota, ali ter Stegen fantastično brani.


Juventus - Ajax 1:2 (81.) - Ajax je pred prolazom, a mogao je zabetonirati da je priznat pogodak iz 81. minute. Ovaj put VAR tehnologija nije bila na strani Ajaxa. Ziyech je sjajno pogodio, ali bilo je zaleđe.


Juventus - Ajax 1:2 (67.) - Ajax vodi 2:1 i Juventus je u problemima! Nakon ubačaja iz kornera De Ligt je bio bolji u skoku od Alexa Sandra i doveo Ajax do velike prednosti! Juventus sada treba dva gola za prolaz.


Barcelona - Manchester United 3:0 (60.) - Ako je netko i davao nekakve šanse Unitedu, sada je vjerojatno i on izgubio svaku nadu. Coutinho krasno zabija za 3:0, Alba mu je spustio loptu, a on s 20-ak metara pogodio pod gredu.


Juventus - Ajax 1:1 (58.) - Ajax igra jako dobro i u ovim trenucima je opasniji protivnik. Ponovno je Szczesny imao pune ruke posla, Van de Beek je odlično pucao nakon odbijene lopte, ali fantastičnom obranom Poljak čuva mrežu domaćina.


Juventus - Ajax 1:1 (52.) - Opasan je Ajax i potvrđuje zašto je onako nadigrao Real Madrid u gostima. Opasno je zaprijetio Ziyech, međutim Wojciech Szczesny odlično reagira i brani njegov pokušaj iskosa koji je išao u bliži kut.


Barcelona - Manchester United 2:0 (54.) - Iako Unitedu pod hitno trebaju golovi da bi si vratio šansu za prolaz, uglavnom se igra pred njegovim kaznenim prostorim i Barcelona potpuno kontolira utakmicu.


Počelo je drugo poluvrijeme.


Kraj prvog poluvremena.


Barcelona - Manchester United 2:0 (45.) - Kakva obrana De Gee! Fantastično je Alba prošao i proigrao Sergija Roberta koji puca sa svega dva metra, ali De Gea nevjerojatnom reakcijom brani njegov pokušaj!


Barcelona - Manchester United 2:0 (42.) - Lukav pokušaj Rakitića glavom, Messi je ubacio, Rakitić skrenuo loptu, ali De Gea je bio spreman za to.


Juventus - Ajax 1:1 (36.) - Ajax se vraća! Ziyech je prvotno pucao, lopta se odbila u 16 metara do Van de Beeka koji je ostao sam pred vratarom Juventusa i zabio. Uslijedilo je pregledavanje snimke kako bi se utvrdilo je li bilo zaleđa, ali sve je bilo čisto. Ajax poravnava!


Juventus - Ajax 1:0 (28.) - Vodi i Juventus! Miralem Pjanić nabacio je iz kornera, a Cristiano Ronaldo sjajno je skočio i glavom zakucao loptu u mrežu. Onana nije imao šanse.


Juventus - Ajax 0:0 (23.) - Prijeti i Dybanala na drugoj strani, nakon kornera lopta je došla do Argentinca koji dobro puca, ali Onana je odlično postavljen.


Juventus - Ajax 0:0 (21.) - Odlična prilika za Ajax, ali Van de Beek griješi. Neres je pokušavao doći do prostora, lopta se odbila do Van de Beeka koji iz same blizine prebacuje loptu preko grede.


Barcelona - Manchester United 2:0 (20.) - 2:0 Messi! Messi još jednom buši De Geu, a ovaj gol ide na dušu španjolskog vratara. Nije Messi tako jako pucao, lopta je išla De Gei dosta blizu, bio je na njoj, ali reagirao je loše i ona mu bježi u mrežu.


Barcelona - Manchester United 1:0 (16.) - Barcelona vodi 1:0! Rakitić je odradio dobar posao u zatvaranju na Unitedovoj polovici, Young je izgubio loptu, ona dolazi do Messija koji iz svoje omiljene pozicije ulazi s desne srane prema sredini i izvama lijepo pogađa u sam kut. De Gea nije imao šanse.


Barcelona - Manchester United 0:0 (10.) - Fred je u 16 metara srušio Rakitića i dosuđen je kazneni udarac, ali Felix Brych tražio je pomoć VAR-a i vidio da je Fred čisto startao i poništio je odluku o kaznenom udarcu.


Barcelona - Manchester United 0:0 (1.) - Kakva prilika odmah na startu susreta u Barceloni! Pogba je odlično proigrao Rashforda koji je vrlo lijepo pucao, ali lopta pogađa gornji dio grede i odlazi iznad gola.


Počela su oba susreta.


Barcelona: ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Rakitić, Busquets, Arthur, Messi, Suarez, Coutinho

Manchester United: De Gea, Jones, Lindelof, Smalling, Young, McTominay, Fred, Pogba, Lingard, Rashford, Martial


Juventus: Szczesny, De Sciglio, Rugani, Bonucci, Alex Sandro, Can, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Dybala, Ronaldo

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui, Schone, De Jong, Ziyech, Van de Beek, Neres, Radić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!