Nogomet

Liverpool potopio Porto u gostima i projurio u polufinale Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 17.04.2019.
Liverpool potopio Porto u gostima i projurio u polufinale Lige prvaka
Foto: EPA

Nikakvih problema nije bilo za Liverpool u gostima u Portu. Upisao je i drugu pobjedu protiv Portugalaca, ovaj put s visokih 4:1 u gostima i zasluženo je prošao dalje s ukupnih 6:1...

Puno manje neizvjesnosti u Portu nego u Manchesteru. Liverpool je imao sve pod kontrolom, a nakon što je stigao do vodstva, sve je bilo jasno. Lagan posao u nastavku susreta, igralo se otvoreno, Liverpool se tu dobro snašao i zabio još tri gola. Drugi gol Liverpoola doveo je do potpunog raspada Porta.

U prvih 25 minuta domaćin je bio bolji, stvorio je više prilika, mogao je i trebao doći do vodstva, ali nije. Zato je vrlo brzo kažnjen i u 26. minuti Redsi su poveli. Salah je pucao prema golu, na loptu je natrčao Mane i zabio za vodstvo. Bila je potrebna pomoć VAR-a koji je ustvrdio kako zaleđa nije bilo.

Do kraja prvog dijela novih pogodaka nije bilo, ali moglo ih je biti na obje strane. Brahimi na jednoj i Milner na drugoj strani nisu iskoristili dobre prilike.

U drugom dijelu igralo se bez većih prijetnji u prvih 20 minuta, a onda se otvorilo.

U 65. minuti Liverpool je došao do drugog gola i to nakon odlične akcije gostiju kada je Alexander-Arnold krasno proigrao Salaha koji rutinski pogađa pokraj Casillasa.

Domaćin je odmah odgovorio preko budućeg igrača madridskog Reala Militaa koji je bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu, no kratko je domaćin bio na malom zaostatku.

U 73. minuti Mane je promašio gotovo nemoguće, izbio je sam pred Casillasa, zaobišao ga i umjesto da pošalje loptu u praznu mrežu, pucao je pokraj gola.

Samo pet minuta kasnije ipak treći gol gostiju, Henderson je krasno ubacio, a Firmino je lakoćom zabio glavom. Tu nije bio kraj, u 84. minuti nakon ubačaja iz kornera i gužve pred golom Van Dijk postavlja konačnih 1:4.

Liverpool je tako izborio prolaz u polufinale gdje ga čeka Barcelona.

FC Porto - Liverpool Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!