Tenis

Nadal projurio do osmine finala, uvjerljiv i Zverev, kraj za Nishikorija

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2019.
Nadal projurio do osmine finala, uvjerljiv i Zverev, kraj za Nishikorija
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici osmine finala turnira u Monte Carlu, a protivnika je saznao i Borna Ćorić. On će igrati protiv Pierre-Huguesa Herberta...

Dušan Lajović priredio je iznenađenje izbacivanjem Davida Goffina. Goffin je u posljednje vrijeme počeo dizati formu i igrao je nešto bolje, ali ovdje nije uspio doći do pobjede. Lajović je odradio odličan meč i za sat i pol stigao do prolaza.

Dominic Thiem dočekao je najdraži dio sezone, onaj na zemljanoj podlozi, a lakoćom je dohvatio osminu finala. Martin Kližan uhvatio je samo pet gemova i nije uspio prirediti iznenađenje kakvo je priredio prošle godine u Kitzbuhelu. Tamo je slavio u tri seta, ali ovdje je Thiem bio bolji.

Neočekivan poraz upisao je Marton Fucsovics koji je bio favorit protiv Camerona Norrieja, ali Britanac je odigrao jako dobar meč i upisao je pobjedu u dva seta. Norrie je do Monte Carla imao niz od četiri uzastopna poraza, no ovdje je ipak slavio protiv Mannarina i Fucsovicsa.

Borna Ćorić u osmini finala igrat će protiv Pierre-Huguesa Herberta koji je iznenadio pobjedom protiv Keija Nishikorija. Japanac je u ovaj dvoboj ušao kao favorit, ali je poražen u dva seta. U zadnja četiri nastupa Nishikori ima samo jednu pobjedu.

Šesti nositelj Stefanos Tsitsipas u dva seta svladao je Mihaila Kukuškina za sat i 45 minuta igre. Kukuškin je u drugom setu pružio jak otpor i dva puta se vraćao iz breaka zaostatka, ali na kraju nije uspio ostati "na životu" i oprostio se od turnira.

Do pobjede je u španjolskom obračunu stigao Rafael Nadal koji je pregazio Roberta Bautistu Aguta u dva seta. Samo dva izgubljena gema za Nadala u cijelom meču i to protiv stabilnog igrača kojeg nije tako jednostavno razbiti. Međutim Nadal je odigrao fantastičan meč.

Problema nije bilo niti za trećeg nositelja Alexandera Zvereva koji je slavio u dva seta protiv još jedne nadolazeće zvijezde Felixa Auger-Aliassimea. Zverev ga je svladao s visokih 6:1, 6:4 za 80 minuta igre.

Amerikanac Taylor Fritz potvrdio je izlazak iz krize još jednom pobjedom u meču u kojem je bio autsajder. Prvo je izbacio Jo-Wilfrieda Tsongu, a sada i Diega Sebastiana Schwartzmana i to na podlozi koja mu najmanje odgovara.

Monte Carlo, drugo kolo:
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 7:6(2), 6:4
Dušan Lajović (Srbija) - David Goffin (Belgija, 16) 6:3, 6:4
Dominic Thiem (Austrija, 4) - Martin Kližan (Slovačka) 6:1, 6:4
Daniil Medvedev (Rusija, 10) - Radu Albot (Moldavija) 6:1, 6:2
Cameron Norrie (Velika Britanija) - Marton Fucsovics (Mađarska) 7:6(3), 6:3
Pierre-Hugues Herbert (Francuska) - Kei Nishikori (Japan, 5) 7:5, 6:4
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 6) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:3, 7:5
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6:1, 6:1
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Felix Auger-Aliassime (Kanada) 6:1, 6:4
Taylor Fritz (SAD) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) 6:4, 6:2
Fabio Fognini (Italija, 13) - Gilles Simon (Francuska) predaja Simona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!