Tenis

Kutak za kladioničare: Napoli hvata zaostatak protiv Arsenala, Ćorića čeka neugodni Francuz

Petar Jenjić • četvrtak, 18.04.2019.
Kutak za kladioničare: Napoli hvata zaostatak protiv Arsenala, Ćorića čeka neugodni Francuz
Foto: EPA

Novi dan donosi nova sportska uzbuđenja, a danas smo izdvojili po jedan teniski, košarkaški i nogometni par. Borna Ćorić igrat će protiv Pierrea-Huguesa Herberta u osmini finala Monte Carla, zaostali susret u njemačkom prvenstvu igraju Frankfurt Skylinersi i Bamberg, dok će uzvratni susret četvrtfinala odigrati Napoli i Arsenal...

Borna Ćorić - Pierre-Hugues Herbert

Pred Bornom Ćorićem novi je meč na Mastersu u Monte Carlu gdje će tražiti ulazak u četvrtfinale. Hrvatski tenisač imao je jako puno problema protiv Španjolca Jamea Munara koji je imao i jednu meč loptu. Ipak, nakon više od tri sata borbe Ćorić je izborio pobjedu i dvoboj protiv Francuza Pierrea-Huguesa Herberta. Do sada su u karijeri odigrali tri međusobna dvoboja, a posljednji je bio još 2017. godine u Madridu gdje je do pobjede u dva seta stigao Ćorić.

U 2019. godine francuski se igrač nešto više fokusirao na nastupe u pojedinačnoj konkurenciji, a u prošlom je kolu svladao prošlogodišnjeg finalista Keija Nishikorija sa 7:5, 6:4 te izborio treće kolo po prvi puta u karijeri. U meču koji je trajao sat i 42 minute spasio je svih deset break lopti i upisao treću pobjedu protiv jednog TOP 10 igrača. Dodajmo kako je početku turnira u dva seta svladao Fernanda Verdasca i pokazao da itekako može biti opasan.

S druge strane, Ćorić se, osim u spomenutom meču protiv Munara, mučio i u prvom kolu protiv Huberta Hurkacza, a ukupno je na terenu proveo više od šest sati. Kao i u ranijim dvobojima, i u ovom očekujemo da ćemo gledati više gemova

Prognoza: više od 22.5 gema

Koeficijenti (PSK): manje @1.95, više @1.75

Frankfurt Skyliners - Bamberg

U njemačkom košarkaškom prvenstvu na rasporedu je zaostala utakmica sada već davnog drugog kola, u kojem će Frankfurt Skylinersi ugostiti Bamberg. U prvom međusobnom dvoboju, odigranom prije nešto više od dva mjeseca, Bamberg je na domaćem terenu uspio doći do tijesne pobjede 74:73. Sličan, napet dvoboj očekujemo i večeras.

Domaći Frankfurt trenutno se nalazi za 12. mjesto ljestvice s omjerom od 11 pobjeda i 16 poraza. Ove sezone paralelno je igrao i Eurokup, no nastup je zaključio u TOP-u 16. Nakon toga posvetio se domaćim natjecanjima, a u posljednjih šest utakmica upisao je dvije pobjede i četiri poraza. Posljednje odigrano kolo donijelo je gostovanje kod posljednjeplasirane Jene i slavlje 78:72. Ono što posebno treba izdvojiti jest visoka napadačka učinkovitost momčadi koja je samo jednom u posljednjih 11 prvenstvenih utakmica ubacila manje od 72 koša.

Nadalje, Bamberg je trenutno na petom mjestu s omjerom od 19 pobjeda i osam poraza, a ove sezone igra i u FIBA-inoj Ligi prvaka gdje je prije dva tjedna izborio prolazak u polufinale ukupnom pobjedom 138:136 protiv AEK-a. Nakon toga upisao je dva poraza dvoznamenkastom razlikom protiv Bonna (92:81) i Oldenburga (100:89). Niz izgubljenih utakmica prekinuo je prije četiri dana protiv Crailsheim Merlinsa (101:92), a s obzirom na to obje momčadi u nacionalnom prvenstvu igraju jako učinkovito, oklada na veći broj poena "sigurnija".

Prognoza: više od 161.5 poena

Koeficijenti (PSK): manje @1.80, više @1.90

Napoli - Arsenal

Nakon što su završila uzbuđenja u Ligi prvaka, pred nama su i uzvratne utakmice Europske lige. Kao najzanimljiviju izabrali smo dvoboj iz Napulja gdje će Napoli pokušati nadoknaditi poraz od 2:0 protiv Arsenala koji je do prednosti od dva gola stigao zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu.

Dobre vijesti za Topnike svakako je odigrana utakmica u ponedjeljak i pobjeda na gostovanju kod Watforda 1:0 čime su po prvi puta ove sezone uspjeli upisati pobjedu u gostima bez primljenog pogotka. Međutim, iako je gotovo cijelu utakmicu igrao s igračem više, Arsenal je dosta toga dopuštao Watfordu koji se često nalazio prilici. S nova tri boda vratili su se na četvrto mjesto.

U prošlom prvenstvenom kolu Napoli je s 3:1 bio bolji od Chieva, a nakon razočaravajuće prve utakmice, u kojoj su mogli postići pokoji pogodak, zasigurno će ući s jako puno motiva da preokrenu zaostatak. Očekujemo napadački nogomet, prije svega talijanske momčadi, što bi trebalo rezultirati dvobojem u kojem ćemo vidjeti više pogodaka.

Prognoza: više od 2.5 gola

Koeficijenti: manje @1.95, više @1.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!