Tenis

Đoković i Nadal rutinski do četvrtfinala, Lajović iznenadio Thiema

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2019.
Đoković i Nadal rutinski do četvrtfinala, Lajović iznenadio Thiema
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala u Monte Carlu. Novak Đoković i Rafa Nadal nisu imali nikakvih problema i uspješno su preskočili prepreke u osmini finala...

Šesti nositelj Stefanos Tsitsipas poražen je u osmini finala od Daniila Medvedeva. Medvedev je imao blackout u drugom setu koji je izgubio sa 6:1, ali se nakon toga oporavio i uzeo treći set. I u njemu se našao u zaostatku, ali je uspio vratiti izgubljeni servis i doći do pobjede.

Od turnira se oprostio i 11. nositelj Marco Cecchinato, a bolji je bio Guido Pella, inače krvnik Marina Čilića. Pella je odradio još jedan jako dobar meč i upisao je pobjedu u tri seta. U trećem setu vodila se velika borba, a Cecchinato je u završnici seta ipak pokleknuo i Pella je otišao do pobjede.

Talijan Lorenzo Sonego u dva seta bio je bolji od Camerona Norrieja. Sonego je došao do rezultata karijere, upisao je još jedan odličan nastup, ali je i iskoristio povoljan ždrijeb. Svladao je prvo Seppija, a zatim Hačanova koji je ove sezone van forme.

Grigor Dimitrov pružio je dobar otpor Rafi Nadalu u prvom setu, izgubio ga je sa 6:4, a onda je u nastavku meča Nadal pojačao ritam i odjurio do pobjede. Nijedan gem nije bio jednostavan, ali su jednostavno svi ključni poeni otišli na stranu Nadala.

Borna Ćorić igrat će protiv Fabija Fogninija u četvrtfinalu Monte Carla, a Fognini je u dva seta sredio Alexandera Zvereva. Zverev igra dosta nekonstantno ove sezone, a pokazao je takvu igru i u ovom meču gdje je potpuno pao u drugom setu.

Iznenađenje je priredio Dušan Lajović koji je dosta lako svladao Dominica Thiema. Lajović je u odličnoj formi, nije još izgubio niti set, a ovdje je nanizao Jazirija, Goffina i sada i Thiema.

Još lakši posao imao je prvi igrač svijeta Novak Đoković koji je pregazio Taylora Fritza. Fritz se ne može nositi s Đokovićem na ovoj podlozi i to je bilo jasno u ovom dvoboju.

Monte Carlo, osmina finala:
Daniil Medvedev (Rusija, 10) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 6) 6:2, 1:6, 6:4
Guido Pella (Argentina) - Marco Cecchinato (Italija, 11) 6:4, 4:6, 6:4
Lorenzo Sonego (Italija) - Cameron Norrie (Velika Britanija) 6:2, 7:5
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 6:4, 6:1
Fabio Fognini (Italija, 13) - Alexander Zverev (Njemačka, 3) 7:6(6), 6:1
Dušan Lajović (Srbija) - Dominic Thiem (Austrija, 4) 6:3, 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Taylor Fritz (SAD) 6:3, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!