Tenis

Borna Ćorić u dva seta sredio Pierre-Huguesa Herberta i ušao u četvrtfinale

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2019.
Borna Ćorić u dva seta sredio Pierre-Huguesa Herberta i ušao u četvrtfinale
Foto: EPA

Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu turnira u Monte Carlu. Odličnim nastupom u osmini finala nadigrao je Pierre-Huguesa Herberta i izborio četvrtfinale...

U drugom kolu Pierre-Hugues Herbert naigrao je Keija Nishikorija, ali protiv Borne Ćorića nije imao šanse. Borna je odigrao jako dobar meč i slavio sa 6:4, 6:2.

Herbert se borio, u drugom setu u maratonskom gemu kod 5:1 spasio je četiri meč lopte, ali zato u sljedećem gemu nije imao šanse i Borna je rutinski dovršio posao.

Ćorić je odlično otvorio meč i već u trećem gemu stigao je do breaka. U sljedećem gemu spasio je dvije break lopte i do kraja seta nije dopustio Herbertu da mu ozbiljnije zaprijeti.

Drugi set Borna je također dobro otvorio i krenuo s 5:1, zatim je uslijedio maratonski gem koji je Herbert na kraju proslavio uz bučnu podršku s tribina kao da je odnio pobjedu na kraju meča. Samo je kratko odgodio egzekuciju, Ćorić je u sljedećem gemu završio posao.

Borna je na kraju spasio sve tri break lopte s kojima se suočio tijekom meča dok je s druge strane tri realizirao od njih ukupno 11.

U četvrtfinalu igrat će protiv Talijana Fabija Fogninija.

Monte Carlo, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 9) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!