Tenis

Preokret Ante Pavića u trećem setu i pobjeda za četvrtfinale u Meksiku

Petar Jenjić • petak, 19.04.2019.
Preokret Ante Pavića u trećem setu i pobjeda za četvrtfinale u Meksiku

Hrvatski tenisač Ante Pavić uspješno je odradio meč osmine finala na Challengeru u meksičkom San Luis Potosiju, u tri je seta bio bolji od Amerikanca Ernesta Escobeda...

Nakon niza slabijih rezultata ove sezone, krenulo je i Antu Pavića na Challenger turnirima. Hrvatski tenisač noćas je u meksičkom San Luis Potosiju svladao Amerikanca Ernesta Escobeda u tri seta te tako izborio prolazak u četvrtfinale.

Meč je trajao dva sata šest minuta, a Pavić je do pobjede stigao sa 6:2, 4:6, 7:6. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda hrvatskog igrača koji će u sljedećoj rundi igrati protiv Argentinca Facunda Mena.

Prvi je set trajao najkraće, a hrvatski tenisač dva je puta oduzeo servis protivniku. Odmah na početku drugog seta Escobedo radi break, a zatim spašava i tri vezane break šanse Pavića. Do kraja seta lakoćom je sačuvao stečenu prednost.

U odlučujućem, trećem setu, hrvatski se tenisač našao u jako teškoj poziciji s obzirom na to da je američki tenisač stigao do dva breaka prednosti i vodstva od 4:1. Međutim, uspio se Pavić vratiti u meč te izboriti tie-break. U 13. igri poveo je sa 6:3 te iskoristio svoju treću meč loptu.

Challenger San Luis Potosi, osmina finala:
Ante Pavić - Ernesto Escobedo 6:2, 4:6, 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!