Tenis

Mektić i Škugor preko drugih nositelja do polufinala u Monte Carlu

Branimir Korać • petak, 19.04.2019.
Mektić i Škugor preko drugih nositelja do polufinala u Monte Carlu
Foto: Pixsell

Nikola Mektić i Franko Škugor nastavili su s odličnim igrama i plasirali su se u polufinale turnira u Monte Carlu. Imali su dosta težak zadatak, igrali su protiv drugih nositelja, ali bili su bolji...

Hrvatska će imati predstavnike u polufinalu u Monte Carlu i to u konkurenciji parova. Nikola Mektić i Franko Škugor prošli su dalje pobjedom u dva seta u četvrtfinalu.

Imali su težak posao protiv drugih nositelja Lukasza Kubota i Marcela Mela, no bili su uspješni i slavili za sat i 22 minute sa 6:3, 7:5.

U prvom setu hrvatski par napravio je dva breaka i nije dopustio drugim nositeljima da ozbiljno zaprijete te su uzeli taj dio igre sa 6:3.

Drugi set bio je dosta neizvjesniji, a mogao je otići i na drugu stranu. Poveli su Škugor i Mektić s 4:1, Kubot i Melo su poravnali na 4:4 da bi kod 5:5 imali tri break lopte. Nisu ih iskoristili i onda su nakon toga bili u istoj situaciji, samo za razliku od njih Mektić i Škugor su napravili break i sa 7:5 izborili prolaz.

U polufinalu igrat će protiv Maxima Gonzaleza i Horacija Zeballosa koji su bez borbe prošli Marcela Demolinera i Daniila Medvedeva.

Monte Carlo, parovi, četvrtfinale:
Nikola Mektić/Franko Škugor (Hrvatska/Hrvatska, 7) - Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Poljska/Brazil, 2) 6:3, 7:5

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!