Tenis

Fognini šokirao Nadala, Lajović čudesnim preokretom do prvog finala karijere

Jan Šneler • subota, 20.04.2019.
Fognini šokirao Nadala, Lajović čudesnim preokretom do prvog finala karijere
Foto: EPA

Velika iznenađenje dogodila su se u polufinalu Mastersa u Monte Carlu, a za naslov će se boriti Dušan Lajović i Fabio Fognini...

Većina teniskih zaljubljenika nadala se finalnom meču između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, ali nakon šoka u četvrtfinalu kada je ispao sjajni srpski tenisač, danas je u polufinalu ispao i Španjolac. Za naslov pobjednika Mastersa u Monte Carlu borit će se Dušan Lajović i Fabio Fognini.

Lajović je za malo više od 90 minuta slavio protiv Daniila Medvedeva. U prvom setu ruski tenisač imao je sve u svojim rukama, vodio s 5:1 i imao servis. Činilo se da će brzo riješiti 28-godišnjeg srpskog tenisača, ali Lajović je izveo pravo čudo.

Osvojio je pet gemova u nizu, nanizao tri breaka i sa 7:5 oduševio publiku u Monte Carlu te osvojio prvi set. Rus je bio prilično uzdrman u drugom setu te je Lajović glatko prošao u finale. Ponovno je tri puta oduzeo servis Medvedevu i sa 6:1 ušao u svoje prvo pojedinačno finale karijere na ATP touru.

U drugom meču koji je trajao gotovo isto kao prvi polufinalni, Fognini je nakon dva seta slavio protiv Nadala. Prvi set bio je pun preokreta i tenisači su si međusobno oduzimali servise. Nadal je imao 3:1 i servis, ali Fognini se vratio i s još dva breaka uspio primiriti i doći do slavlja sa 6:4.

U drugom setu Talijan je potpuno slomio Španjolca i nanizao tri breaka u nizu. Fognini je imao servis i tri meč lopte pri vodstvu od 5:0, ali Nadal je uspio barem izvući dva počasna gema i pristojno se oprostiti od turnira koji je osvajao čak 11 puta.

Masters Monte Carlo, polufinale:
Daniil Medvedev (RUS, 10) - Dušan Lajović (SRB) 5:7 1:6
Fabio Fognini (ITA, 13) - Rafael Nadal (ŠPA, 2) 6:4 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!