Košarka

Nuggetsi se vratili u život, Spursi pali u drugom poluvremenu

Branimir Korać • nedjelja, 21.04.2019.
Nuggetsi se vratili u život, Spursi pali u drugom poluvremenu
Foto: EPA

San Antonio Spursi imali su veliku priliku doći do treće pobjede u seriji i zaputiti se u Colorado po prolaz u drugu rundu doigravanja. Ovako se vraćaju u Denver po pobjedu koja ih drži u igri za prolaz...

Spursi su lako mogli imati 4-0 protiv Nuggetsa. Slavili su u prvoj utakmici u gostima, u drugoj su vodili do završnice kada je domaćin napravio preokret, treću su dobili kod kuće i sada su četvrtu kod kuće izgubili iako su imali dvoznamenkastu prednost.

Nuggetsi su ipak preživjeli i vratili se u život i to na gostovanju gdje dosad nisu imali previše sreće. Nakon 14 uzastopnih poraza u San Antoniju, slavili su sa 117:103 i poravnali u seriji na 2-2.

Prednost domaćeg terena tako je sada vraćena na stranu Denvera koji je opasno visio u dosadašnjem dijelu ove serije i morat će slaviti u petoj utakmici kako bi vratio potpunu kontrolu.

Denver je bio u četvrtoj utakmici puno agresivniji i koncentriraniji, osjetilo se da i igrači znaju da im je ovo utakmica biti ili ne biti, a gostovanje za njih najteže u ligi. S druge strane Spursi nisu bili pravi.

"Nuggetsi su se borili, mi nismo. Bili su spremni za fizičku košarku od samog početka, svi smo znali da će se to dogoditi, a nismo reagirali. Vrlo razočaravajuć poraz", istaknuo je Gregg Popovich.

"Oni su bolje realizirali svoj plan, a mi smo im pomogli tako što smo bili užasni", dodao je Derrick White.

Početak susreta bio je dosta loš za goste, Spursi su imali dvoznamenkastu prednost, vodili s 12 razlike i izgledalo je da će doći i do treće pobjede. No do odlaska na odmor gosti su se vratili u utakmicu i onda u drugom dijelu sve preokrenuli te upisali prvu pobjedu u San Antoniju od 2012. godine i prvu u doigravanju od 2007.

Veliku utakmicu odigrao je Nikola Jokić koji je ubacio 29 poena uz 12 skokova i osam asistencija dok je Jamal Murray dodao 24 poena i šest asistencija.

Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubilježio je 24 poena uz devet skokova, a DeMar DeRozan 19 poena, pet skokova i pet asistencija. Inače DeRozan je isključen pet minuta prije kraja kada je bacio loptu prema sucu i u gledalište.

NBA:
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 103:117 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!