Košarka

Trica Mikea Scotta za treću pobjedu Sixersa, Dudley i Butler isključeni

Branimir Korać • nedjelja, 21.04.2019.
Trica Mikea Scotta za treću pobjedu Sixersa, Dudley i Butler isključeni
Foto: EPA

Četvrti dvoboj prve runde doigravanja na Istoku između Sixersa i Netsa odigran je u New Yorku, a Philadelphia je upisala još jednu pobjedu i povela s 3-1 u seriji...

Netsi su ekspresno izgubili prednost do koje su došli pobjedom u prvom susretu u Philadelphiji. Sixersi su uzeli obje pobjede u New Yorku i vode s 3-1 u seriji.

Četvrta utakmica bila je intenzivna i donijela je pravu dramu, dosta nervoze i otvoren dvoboj do posljednje sekunde. Vratio se Joel Embiid koji je propustio prošlu utakmicu i bio je jedan od začetnika gužve koja je rezultirala isključenjima.

Naime u trećoj dionici Embiid je vrlo čvrstim prekršajem zaustavio Jarretta Allena, odmah je dojurio Jared Dudley i odgurnuo Embiida, skočio je i Jimmy Butler te odgurnuo Dudleyja i uslijedilo je naguravanje koje je završilo u gledalištu.

Nakon dugačkog pregledavanja snimke, logičan rasplet. Embiid je dobio namjernu pogrešku, a Butler i Dudley su isključeni.

Susret je bio neizvjestan do samog kraja, a Netsi su propustili priliku za poravnanje u seriji.

Naime Joe Harris u završnici je doveo Sixerse u zaostatak 108:107 da bi nakon toga Mike Scott ubacio tricu iz kuta za 110:108. Na drugoj strani obrana Sixersa otima loptu Allenu, a Tobias Harris s linije slobodnih bacanja odvodi Sixerse do pobjede 112:108.

Embiid je završio susret s 31 poenom, 16 skokova, sedam asistencija i šest blokada, a Tobias Harris dodao je 24 poena, osam skokova i šest asistencija. Kod Netsa Caris LeVert ubacio je 25 poena uz pet skokova i šest asistencija, a po 21 poen dodali su Allen (osam skokova) i D'Angelo Russell (sedam skokova, šest asistencija).

NBA:
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 108:112 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!