Nogomet

Skender: "Nekih velikih promjena neće biti jer nije ni vrijeme ni mjesto da previše divljamo"

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.04.2019.
Skender: "Nekih velikih promjena neće biti jer nije ni vrijeme ni mjesto da previše divljamo"
Foto: Pixsell

Osječani su svjesni koliko ih težak posao čeka protiv Dinama i Dino Skender tvrdi kako će njegovoj momčadi trebati prvenstveno dobra obrambena utakmica pa onda iz kontre tražiti prilike prema naprijed...

U ovaj dvoboj Osijek ulazi nakon poraza u Puli protiv Istre 1961, a Skender tvrdi kako ne treba sad previše toga mijenjati bez obzira na taj poraz.

"Poraz u Puli nije nas šokirao bez obzira što smo svi nesretni kako je utakmica završila. Iz svega toga moramo izaći još jači. Nemamo vremena za razmišljanje, slijedi nam već polufinale Kupa i bacit ćemo sve karte i na Kup i prvenstvo. U svaki sljedeći izazov idemo s najjačim snagama pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti za dalje."

U Puli je Osijek odigrao čvrsto u obrani i nije dozvolio previše prilika protivniku, a takav nastup trebat će i u Zagrebu.

"U Zagrebu će nam trebati dobra defenzivna utakmica kao što je bila u Puli. Ne smijem sada ludovati i okrenuti naglavačke sve što je u prethodna tri kola bilo dobro, a samo zbog tog poraza. Nekih velikih promjena neće biti jer nije ni vrijeme ni mjesto da previše divljamo."

Skender je svjestan da ga protiv Dinama očekuje jako teška utakmica u kojoj neće biti previše prilike za napade.

"Dinamo je u ovom trenutku moćna ekipa za naše pa čak i europske prilike. Oni su ovaj vikend odmarali prvu 11-oricu koja će nam se suprotstaviti, mi smo toga svjesni, igrali su protiv Belupa s drugih 11 igrača te očekujem onih 11 koji su igrali prije desetak dana protiv Istre 1961. Znamo da su strahovito agresivni i defenzivno čvrsta momčad koja u svakom trenutku kažnjava i najmanju pukotinu u protivničkim redovima. Moramo znati gdje smo u ovom trenutku i što nam nosi utakmica s Dinamom i ako se budemo previše otvarali u kontinuiranom napadu, to bi moglo biti opasno za nas. Definitivno ćemo pokušat što duže biti čvrsti i ne dozvoliti im šansu."

Dolaskom na klupu neki mlađi igrači iskočili su u prvi plan.

"Ne dijelim igrače na iskusne i neiskusne. Igrači koji sada igraju u prednosti su jer mogu odgovoriti na neke zahtjeve. Konkretno čine mi se boljima nego oni ostali. U ta tri kola pokazali su puno dobrih stvari i ne bih rekao sada na osnovu te utakmice u Puli da ti dečki ne bi trebali dobivati povjerenje. Igrači koji su iskusni, a mogu mi odgovoriti na zahtjeve utakmice, sigurno će biti zanimljivi. Možda će sutra biti prilika za igrača poput Bobana da dođe u konkurenciju. Moramo vidjeti u kakvom je stanju i moramo razgovarati s njim. Definitivno se otvara manevarski prostor i za njega."

Susret u Zagrebu na rasporedu je sutra od 18 sati.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!