Ostali sportovi

Gaćina se hrabro borio, iskusni Boll slavio

Jan Šneler • utorak, 23.04.2019.
Gaćina se hrabro borio, iskusni Boll slavio
Foto: EPA

Andrej Gaćina nažalost nije uspio proći prvu prepreku na Svjetskom stolnoteniskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti...

Odličnu predstavu pružio je Andrej Gaćina u prvom kolu Svjetskog stolnoteniskog prvenstva u Budimpešti, ali do slavlja nije uspio doći. Bolji je bio peti na svijetu, Nijemac Timo Boll. Trebalo bi nam dosta vremena da uopće pobrojimo sve uspjehe i medalje koje je osvojio 38-godišnji Boll koji je pokazao daleko veće iskustvo od hrvatskog stolnotenisača.

U prvom setu Boll nije imao većih problema i rutinski je došao do slavlja. Gaćina se nije uspio ozbiljnije približiti i Nijemac je slavio s 8:11. U nastavku hrvatski stolnotenisač ipak bolje igra, otvara set s 4:0 i polako prednost koju zaključuju osvajanjem seta s 11:7.

Nakon što su obojica prilično glatko dobila svaki po set, naredna igra bila je prilično neizvjesna. U trećem setu, Boll uspijeva slaviti s 7:11, dok smo u četvrtom mogli uživati u stolnoteniskom spektaklu.

Čak 34 poena smo vidjeli, odlične poteze s obje strane i priliku Gaćine da dođe do izjednačenja. U igri živaca koja je trajala malo više od 18 minuta, Boll je bio spretniji i došao do velikog vodstva od 3:1 u setovima.

Gaćina ipak sjajno otvara peti set. Hrvatski stolnotenisač ima vodstvo od 6:0 i 9:5 te se čini kako će uspjeti mirno privesti set kraju. Boll je smanjio na 9:7, ali Gaćina je ostao miran i odveo meč u šesti set.

Šesti set bio je također neizvjestan do samoga kraja. Gaćina je nešto lošije odigrao sredinu seta, ali se počeo vraćati na samom kraju. Boll je imao vodstvo od 5:8, veliku priliku da finišira meč, ali Gaćina serijom 3:0 vraća na 8:8. Nažalost, njemački stolnotenisač nije dugo čekao i uzvratio je s tri poena u nizu te došao do pobjede u prvom kolu.

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo:
Andreja Gaćina (Hrvatska) - Timo Boll (Njemačka) 2:4 (8-11, 11-7, 7-11, 16-18, 11-7, 8-11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!