Košarka

Raptorsi i Sixersi idu dalje, Musa isključen, Leonard loša vijest za Philadelphiju

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2019.
Raptorsi i Sixersi idu dalje, Musa isključen, Leonard loša vijest za Philadelphiju
Foto: EPA

Poznata su još dva sudionika drugog kruga NBA doigravanja. Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi s po 4-1 izborili su nastup u drugom krugu...

Toronto Raptors - Orlando Magic 115:96 (4-1)

Toronto Raptorsi igrat će u drugom krugu NBA doigravanja. Onaj kiks sa samog starta protiv Orlando Magica je daleka prošlost, nakon toga upisali su četiri pobjede i izborili mjesto u polufinalu Istoka.

Tri od četiri pobjede Raptorsi su upisali dvoznamenkastom razlikom, potpuno su dominirali i pokazali da je ona prva utakmica samo kiks koji se nije trebao dogoditi. Orlando više nije ponovio takav nastup u nastavku doigravanja.

Sjajnu petu utakmicu odradio je Kawhi Leonard koji je dominirao u svakom smislu riječi, napadački je bio gotovo bez pogreške, u obrani je bio standardno odličan i bit će najveća prijetnja Sixersima. Inače, Leonard, vjerovali ili ne, nikada u karijeri nije izgubio od Sixersa. Igrao je protiv njih 13 puta i svih 13 puta je slavio.

Orlando je ponovio 2012. godinu kada je zadnji put bio u doigravanju, tada je slavio u prvoj utakmici doigravanja protiv Indiane u gostima i nakon toga izgubio naredne četiri.

U petoj utakmici ove sezone od početka je bio u minusu. Promašio je deset od prvih 11 šuteva, domaćin je brzo probio granicu i od 20 poena razlike i do kraja susreta nije bilo nikakve neizvjesnosti.

Kawhi Leonard bio je prvo ime susreta s 27 poena (5/5 za tricu) i sedam skokova, a Pascal Siakam dodao je 24 poena i šest skokova. Kod Orlanda DJ Augustin ubacio je 15 poena, a po 12 su dodali Wes Iwundu i Terrence Ross.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 122:100 (4-1)

Dosta slična bila je i serija između Sixersa i Netsa. Philadelphia je izgubila prvu utakmicu kod kuće, suočila se s kritikama i onda nakon toga visoko slavila u tri od četiri utakmice. Noćas je bilo 122:100 i jednako kao i u Torontu, ovaj dvoboj bio je vrlo brzo riješen.

Starteri Netsa potpuno su zakočeni, jedino je Caris LeVert pružao jači otpor, ostatak društva nije bio raspoložen i potpuno je zaustavljen.

Ulazak u utakmicu sve je odlučio: 14:0 pa 20:2 i 32:12 za Sixerse, Netsi su bili bez ikakvog rješenja i razlika je samo rasla. Već tada bilo je očito u kom smjeru ide ova utakmica i nakon toga povratka za goste nije bilo.

Serija koja je obilovala i nervozom na obje strane okončana je novim sukobima i naguravanjima te isključenjima na obje strane, kod Netsa su nakon sukoba u završnici izbačeni Džanan Musa i Rodions Kurucs, a kod Sixersa Jonah Bolden i Greg Monroe.

Philadelphia je na odmoru vodila 60:31 i tako stigla do najveće prednosti na poluvremenu u doigravanju u povijesti franšize te izjednačila svoj rekordno nizak broj primljenih poena otkako je uvedeno mjerenje vremena.

Predvodili su je Joel Embiid s 23 poena i 13 skokova te Ben Simmons s 13 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod poraženih Rondae Hollis-Jefferson ubacio je 21 poen, Caris LeVert 18, a Shabazz Napier 11 poena uz deset asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!