Ostali sportovi

Pucar senzacionalno svladao Ovčarova i ušao u osminu finala Svjetskog prvenstva

Jan Šneler • srijeda, 24.04.2019.
Pucar senzacionalno svladao Ovčarova i ušao u osminu finala Svjetskog prvenstva
Foto: Pixsell

Fantastičnom partijom u trećem kolu, najbolji hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar svladao je 12. na svijetu Dimitrija Ovčarova i ušao među 16 najboljih...

Nakon jučerašnjeg nesretnog dana na Svjetskom stolnoteniskom prvenstvu u Budimpešti, nakon kojeg su ispali Frane Tomislav Kojić i Andrej Gaćina, danas stižu sjajne vijesti. Najbolji hrvatski stolnotenisač, 50. na svijetu Tomislav Pucar svladao je favoriziranog Dimitrija Ovčarova. Nijemac je inače 12. na svijetu po rang ljestvici i ovo je velika pobjeda za Pucara.

Bio je ovo iznimno napet meč, ali Pucar je pokazao karakter u pravim trenucima. Nakon prvog seta, hrvatski stolnotenisač došao je do slavlja s 11:9, ali Ovčarov se vraća u sljedećem i izjednačuje s 11:8. Meč nije gubio na neizvjesnosti te je Pucar uspio nakon velike borbe doći do novog vodstva s 11:8.

Nažalost, tu je malo pao i činilo se kako će njemački stolnotenisač to iskoristiti. Vratio se Ovčarov s 11:8, a onda je furiozno, za samo pet minuta poveo osvajajući peti set s 211:2. Katastrofalno je Pucar otvorio set, poveo je Ovčarov s 9:0 i povratka nije bilo.

Ipak, kada su svi očekivali da će Nijemac finiširati meč, Pucar dodaje gas više i sjajnom igrom s 11:5 i 11:7 dolazi do velike pobjede i ulaska u društvo od 16 najboljih na svijetu. Za plasman u četvrtfinale igrat će protiv boljeg iz ogleda Jakuba Dyjasa i Kokija Niwe. Poljak je 80. na svijetu, dok je favorizirani Japanac Niwe na sjajnom osmom mjestu rang ljestvice.

Svjetsko prvenstvo, treće kolo:
Tomislav Pucar (Hrvatska) - Dimitrij Ovčarov (Njemačka) 4:3 (11-9, 8-11, 11-8, 8-11, 2-11, 11-5, 11-7)

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!