Košarka

Lillard: "Nisam htio da suci odlučuju", George: "Bio je to loš šut"

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2019.
Lillard: "Nisam htio da suci odlučuju", George: "Bio je to loš šut"
Foto: EPA

Damian Lillard šutem s više od devet metara potopio je Oklahoma City Thunder i oduševio košarkaški svijet. Sa zvukom sirene pogodio je za 118:115 i prolazak Portlanda u drugu rundu doigravanja...

Ispred Lillarda u tim trenucima stajao je Paul George koji ga je pokušao omesti, ali bila je to noć u kojoj je Lillard bio u svom filmu. Čestitali su mu brojni velikani, od LeBrona Jamesa, Allena Iversona, Dwyanea Wadea, ali ne i George.

"Bio je to loš šut, ne zanima što bilo tko kaže, to je loš šut. No pogodio je i zato će se samo o tome pričati, ali nitko neće reći da je to bio loš šut", govorio je George.

Lillard je objasnio zašto je odlučio šutirati iz takve udaljenosti. Jednostavno je htio sam odlučiti o prolazu, a ne se dovoditi u ruke sudaca.

"Nisam se htio staviti u ruke sudaca. Moglo je doći do kontakta koji se ne bi sudio ili bih na kraju šutirao iz puno teže pozicije uz kontakt koji ne bi sudili jer ne bi htjeli odlučivati o pobjedniku. Stajao sam tamo, pogledao u koš i pomislio - ovo je dobar šut."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!