Tenis

Pavić i Marach preokrenuli i stigli do pobjede na startu Barcelone

Petar Jenjić • srijeda, 24.04.2019.
Pavić i Marach preokrenuli i stigli do pobjede na startu Barcelone
Foto: EPA

Mate Pavić i Oliver Marach uspješno su prešli prvu prepreku na ATP turniru u Barceloni. Preokretom i s 10:5 u trećem setu bili su bolji od Keija Nishikorija i Diega Schwartzmana...

Jedan hrvatski tenisač u konkurenciji parova uspio je proći prvu prepreku na ATP turniru u Barceloni. Mate Pavić i Oliver Marach postavljeni su za četvrte nositelje te su uspjeli doći do pobjede.

U prvom su meču bili bolji od Keija Nishikorija i Diega Schwartzmana sa 6:7, 6:4, 10:5 nakon sat i 48 minuta igre. U četvrtfinalu čekaju bolje iz dvoboja Granollers/Lopez - Klaasen/Salisbury.

Dobro su u meč krenuli četvrti nositelji koji su s breakom poveli 3:0. Međutim, Nishikori i Schwartzman vraćaju se u set te uspijevaju izboriti tie-break. U 13. igri poveli su s 5:2, a zatim i 6:4 te su iskoristili ukupno drugu set loptu.

Od deset odigranih gemova u drugom setu čak ih je sedam bilo završeno breakom. Japanac i Argentinac imali su vodstvo od 4:2, no Marach i Pavić uspijevaju okrenuti i uzeti set. Produženi tie-break u potpunost je pripao hrvatsko-austrijskoj kombinaciji koja je bila bolja od prvog do posljednjeg poena.

ATP Barcelona, osmina finala:
Oliver Marach/Mate Pavić (4) - Kei Nishikori/Diego Schwartzman 6:7, 6:4, 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!