Tenis

Serdarušić nakon velike borbe do osmine finala Tallahassea

Jan Šneler • srijeda, 24.04.2019.
Serdarušić nakon velike borbe do osmine finala Tallahassea
Foto: FaH

Pobjedom protiv domaćeg tenisača Colina Altamirana, hrvatski tenisač Nino Serdarušić ušao je u osminu finala Challengera u američkom Tallahasseeu...

S obzirom na to da je bio slobodan u prvom kolu možemo reći kako je Nino Serdarušić večeras, po hrvatskom vremenu, sjajno otvorio Challenger u Tallahasseeu. Protiv domaćeg tenisača Collina Altamirana, hrvatski tenisač imao je dosta problema, no na kraju je uspio upisati pobjedu.

Prvi set nije dobro započeo za Serdarušića koji je odmah na startu izgubio svoj servis. Ipak, hrvatski tenisač uspješno je zaključio set i s dva oduzimanja servisa došao do osvajanja seta sa 6:3.

Nažalost, iako je dobro počeo drugi set, hrvatski tenisač nije jednako kvalitetno zaključio drugu dionicu. Altamirano je bio koncentriraniji, napravio dva vezana breaka i uspio sa 6:2 doći do izjednačenja.

Treći set bio je pun neizvjesnosti i preokreta. Serdarušić je dobro krenuo, oduzeo servis protivniku već u prvom gemu, no vrlo brzo počeo je njegov pad u igri. Altamirano nije iskoristio čak četiri break lopte u drugom gemu, ali je vratio izgubljeni servis nešto kasnije.

Hrvatski tenisač momentalno se vraća i dolazi do vodstva od 3:2, no još jednom Amerikanac uspijeva nadoknaditi izgubljeno. Do kraja seta breakova više nije bilo te se otišlo u tie-break. U 13. igri Serdarušić nije briljirao, ali je ipak pokazao više kvalitete te s 7:5 zaključio tie-break i došao do pobjede.

Challenger Tallahassee (SAD), 2. kolo:
Collin Altamirano (SAD) - Nino Serdarušić (HRV, 16) 3:6 6:2 (5)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!