Košarka

Rocketsi dovršili posao protiv Jazzera, čekaju protivnika u drugom krugu

Branimir Korać • četvrtak, 25.04.2019.
Rocketsi dovršili posao protiv Jazzera, čekaju protivnika u drugom krugu
Foto: EPA

Houston Rocketsi prošli su u drugu rundu doigravanja na Zapadu slaveći s 4-1 u seriji protiv Utah Jazza. Rocketsi su slavili sa 100:93 i izbacili Jazzere...

Houston Rocketsi druga su momčad Zapada koja je izborila nastup u drugom krugu doigravanja. Dok je na Istoku već sve poznato i znaju se parovi drugog kruga doigravanja, na Zapadu još nije kompletirana postava polufinala.

Houston je svoj dio posla odradio i sada čeka drugu fazu natjecanja. Protiv Jazzera nije bio najjednostavniji posao, ali uspio je upisati četiri pobjede. Kako je serija odmicala, Jazzeri su igrali sve bolje i pitanje je što bi tu bilo da se razvuklo do šeste/sedme utakmice.

I u ovoj petoj Jazzeri su imali priliku. Za razliku od one prve dvije utakmice u seriji kada nisu izgledali najbolje i Rocketsi su ih pregazili, u Salt Lake Cityju su odradili dvije potpuno ravnopravne utakmice, a takva je bila i ova peta u Houstonu.

Minutu prije kraja susreta Jazzeri su preko Rickyja Rubija smanjili zaostatak na 94:93 i potpuno se vratili u susret. No u završnici su stali, domaćin je ubacivao slobodna bacanja i mirno priveo susret kraju.

U petoj utakmici odlučivale su nijanse, kako su slavili Rocketsi, na kraju su mogli i Jazzeri, ali za razliku od Houstona gosti su u ključnim trenucima puno griješili i sami su si na kraju oduzeli priliku za kompliciranje serije.

James Harden završio je susret s 26 poena, šest skokova i šest asistencija, ali uz šut 10/26 iz igre dok se Clint Capela vratio nakon bolesti sa 16 poena i deset skokova.

Kod Jazzera Royce O'Neale ubacio je 18 poena uz pet skokova, Ricky Rubio dodao je 17 poena i 11 asistencija dok je Jae Crowder dodao 15 poena i deset skokova.

NBA:
Houston Rockets - Utah Jazz 100:93 (4-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!