Tenis

Ćorić se namučio, ali ipak uspio slaviti protiv Haasea

Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2019.
Ćorić se namučio, ali ipak uspio slaviti protiv Haasea
Foto: EPA

Borna Ćorić pobjedom je krenuo na ATP turniru u Budimpešti, drugi je nositelj u meču osmine finala svladao Robina Haasea u tri seta...

U svom prvom meču na ATP turniru u Budimpešti, Borna Ćorić stigao je do pobjede i plasmana u četvrtfinale. Hrvatski tenisač postavljen je za drugog nositelja, a u osmini finala bio je bolji od Robina Haasea.

Nizozemski igrač bio je nezgodan protivnik, no Ćorić je uspio slaviti u tri seta sa 6:3, 4:6, 6:4 nakon nešto više od dva sata igre. U četvrtfinalu ga čeka Srbin Filip Krajinović.

U trećem gemu prvog seta Ćorić je stigao do break šansi, a iskoristio je ukupno drugu za vodstvo 2:1. Kako ne bi bilo dvojbe, hrvatski je tenisač još jednom oduzeo servis protivniku za osvajanje seta.

Odmah na otvaranju drugog seta Haase dolazi do breaka i vodstva od 2:0. Nakon toga nizozemski tenisač još je jednom oduzeo servis hrvatskom igraču, poveo je s 5:2, a iako je Ćorić uspio vratiti jedan break zaostatka, više od toga nije išlo.

Drugi nositelj dobro je otvorio treći set i poveo 3:0, ali prednost nije dugo potrajala jer je Haase uzvratio sa svoja tri gema. Ipak, kod vodstva 5:4 Ćorić je na servis protivnika stigao do meč lopti i iskoristio svoju drugu.

ATP Budimpešta, osmina finala:
Borna Ćorić (2) - Robin Haase 6:3, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!