Tenis

Thiem i Nadal bez većih problema do četvrtfinala, kraj za Stefanosa Tsitsipasa

Branimir Korać • četvrtak, 25.04.2019.
Thiem i Nadal bez većih problema do četvrtfinala, kraj za Stefanosa Tsitsipasa
Foto: EPA

Poznati su četvrtfinalisti turnira u Barceloni gdje peti nositelj Stefanos Tsitsipas nije uspio izboriti prolaz iako je bio veliki favorit...

Treći nositelj turnira u Barceloni, Dominic Thiem prošao je u četvrtfinale pobjedom protiv četiri godine mlađeg domaćeg aduta Jaumea Munara. Prvi set bio je izjednačen i Thiem je tek u završnici prelomio to razdoblje igre, ali je zato u drugom setu potpuno dominirao i glatko slavio. Kod 1:1 u drugom setu došlo je do kraćeg kišnog prekida koji je potpuno izbacio iz ritma Španjolca.

"Dobar meč, bio sam fokusiran od početka. Stvarno sam zadovoljan svojim nastupom, prvi set bio je tijesan, a ključ je bio zadnji gem. Nakon toga stvari su bile sve bolje za mene", rekao je Thiem.

U "prijateljskom" dvoboju Rafe Nadala i Davida Ferrera, Nadal je bio uspješniji u dva seta. Ranije bi to bio i napetiji i zanimljiviji dvoboj, no iako se Ferrer borio gotovo dva sata, Nadal je slavio s dva puta po 6:3. I ovdje je kiša stvarala probleme, meč je bio prekinut na 45 minuta, ali Nadal je i to pregrmio uspješno.

Od turnira se oprostio Grigor Dimitrov koji je poražen u tri seta od Nicolasa Jarryja. Dimitrov je pao u tie-breaku trećeg seta gdje je Jarry imao više živaca, a Dimitrov nije uzeo nijedan poen na svom servisu.

U odličnoj formi je Daniil Medvedev koji je bio uvjerljiv protiv Mackenzieja McDonalda i svladao ga u dva seta. Manje od sat i pol trebao je Rus za pobjedu u ovom susretu. U tri seta neočekivano je slavio Jan-Lennard Struff protiv Stefanosa Tsitsipasa koji nije imao svoj dan.

ATP Barcelona, osmina finala:
Dominic Thiem (Austrija, 3) - Jaume Munar (Španjolska) 7:5, 6:1
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - David Ferrer (Španjolska) 6:3, 6:3
Guido Pella (Argentina) - Benoit Paire (Francuska) 7:5, 6:3
Nicolas Jarry (Čile) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 13) 2:6, 6:4, 7:6(2)
Daniil Medvedev (Rusija, 7) - Mackenzie McDonald (SAD) 6:3, 6:2
Roberto Carballes Baena (Španjolska) - Christian Garin (Čile) 6:4, 7:6(2)
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) 6:4, 3:6, 6:2
Kei Nishikori (Japan, 4) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 16) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!