Tenis

Serdarušić preokretom do četvrtfinala Challengera u Tallahasseeu

Jan Šneler • četvrtak, 25.04.2019.
Serdarušić preokretom do četvrtfinala Challengera u Tallahasseeu
Foto: Pixsell

Odličnom partijom u osmini finala, Nino Serdarušić ušao je u četvrtfinale Challengera u američkom Tallahasseeju...

Dobre vijesti stižu iz SAD-a gdje je na tamošnjem Challengeru u Tallahasseeju Nino Serdarušić ušao među osmoricu najboljih. Andrea Collarini pokazao se kao opasan protivnik, ali je hrvatski tenisač unatoč zaostatku nakon prvog seta uspio doći do pobjede.

U prvom setu, Serdarušić nije bio pretjerano opasan po servis Collarinija te je Argentinac vrlo lako dolazio do gemova na svoj servis. Mora se reći kako niti hrvatski tenisač nije imao previše problema, ali je u drugom gemu kiksao i dozvolio Argentincu break. Kako do kraja nije bilo breakova, Collarini je poveo sa 6:3.

U nastavku se Serdarušić ipak budi. Početak je bio loš, Collarini ponovno dolazi rano do breaka, no hrvatski tenisač uspijeva prelomiti i s dva uzastopna breaka preokrenuti rezultat. Poveo je s 5:2 te izborio čak tri break, odnosno set lopte za izjednačenje. Prve dvije nije uspio iskoristiti, ali treću je te je izjednačio sa 6:2.

Serdarušić je u trećem setu ponovio igru iz završnice druge dionice meča. U drugom gemu oduzeo je servis protivniku i rutinski priveo meč kraju te sa 6:3 odnio pobjedu.

U četvrtfinalu hrvatskog tenisača očekuje Emilio Gomez, 251. igrač svijeta.

Challenger Tallahassee (SAD), osmina finala:
Andrea Collarini (ARG) - Nino Serdarušić (HRV, 16) 6:3 2:6 3:6

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!