Košarka

Jokić odigrao fantastičnu utakmicu, Spursi ipak izborili odluku u Denveru

Branimir Korać • petak, 26.04.2019.
Jokić odigrao fantastičnu utakmicu, Spursi ipak izborili odluku u Denveru
Foto: EPA

San Antonio Spursi izborili su sedmu utakmicu u doigravanju na Zapadu. Na svom parketu bili su bolji od Denver Nuggetsa sa 120:103 i poravnali su na 3-3 u seriji...

Odluka ipak pada u Coloradu. Nikola Jokić odigrao je veliku utakmicu i briljirao je protiv Spursa, ali to nije pomoglo i serija se vraća u Denver.

Jokić je na jednoj strani bio sjajan dok je na drugoj strani dvojac LaMarcus Aldridge - DeMar DeRozan bio sjajan i predvodio je Spurse.

U ovom susretu Denver je dominirao u reketu otkud je ubacio 72 poena, dvostruko više nego Spursi, ali s vanjskih pozicija nije bio tako dobar i šutirao je 8/31. Prvi put u seriji klupa Spursa ubacila je više nego ona Denvera, a osim toga svi starteri San Antonija šutirali su barem posto iz igre.

"Puno igrača sudjelovalo je u ovom uspjehu, puno ih je ušlo na parket i imalo dobru utakmicu. Nuggetsi to imaju češće nego mi, ali mi smo večeras u važnom trenutku to isporučili", izjavio je Gregg Popovich.

Susret je definitivno prelomljen u zadnjoj dionici koju je San Antonio otvorio serijom 22:4 i tu u potpunosti preuzeo kontrolu nad rezultatom.

Nuggetsi tako moraju na svom parketu dovršiti posao i probati prvi put nakon 1985. godine eliminirati Spurse. Spursi su puno iskusniji i s igračke i trenerske strane što potvrđuje činjenica i da je Gregg Popovich upravo preskočio Paty Rileyja na ljestvici trenera s najviše nastupa u doigravanju te je ispred njega samo Phil Jackson.

U ovom susretu Aldridge je ubacio 26 poena uz deset skokova, a DeRozan 25 poena uz sedam skokova i sedam asistencija. Kod Nuggetsa Jokić je završio s 43 poena, 12 skokova i devet asistencija dok je Jamal Murray dodao 16 poena i šest asistencija.

NBA:
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 120:103 (3-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!