Tenis

Petra Martić u maratonskom meču do pobjede protiv Kristine Mladenović

Mihaela Bradovski • petak, 26.04.2019.
Petra Martić u maratonskom meču do pobjede protiv Kristine Mladenović
Foto: EPA

Petak nije bio posebno dobar dan za hrvatski tenis, ispali su Borna Ćorić i Donna Vekić, a jedina koja je otišla dalje je Petra Martić pobjedom protiv Kristine Mladenović...

Gotovo tri i pol sata trajala je bitka između Petre Martić i Kristine Mladenović u Istanbulu. Martić je na kraju ipak upisala pobjedu i prošla je u polufinale, ali uz veliki utrošak energije.

Martić je mogla i brže dovršiti posao, imala tri puta break prednosti u trećem setu, ali se Mladenović uspješno vraćala i na kraju ipak pala u trećem setu.

I u prvom setu Martić je mogla brže do rješenja, vodila je 3:1 i 4:2, zatim kod 6:5 imala pet set lopti i tek u tie-breaku stigla je do seta.

U drugom setu ponovno je Martić imala prednost, povela je s 4:3, no nije zadržala prednost, Mladenović je napravila preokret i otišla do seta sa 6:4.

Odluka je pala u trećem setu koji je prolazio u dominaciji Martić, Mladenović se triput vratila iz breaka zaostatka, ali u 13. igri više nije imala snage i Martić s glatkih 7:2 prolazi u polufinale.

Čak osam puta Martić je gubila svoj servis, ali na kraju je ipak prošla dalje.

U polufinalu igrat će protiv bolje iz dvoboja između Kudermetove i Gasparjan.

Istanbul, četvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska, 6) - Kristina Mladenović (Francuska) 7:6(4), 4:6, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!