Tenis

Gasparjan predala, Martić za manje od sat vremena ušla u finale Istanbula

Jan Šneler • subota, 27.04.2019.
Gasparjan predala, Martić za manje od sat vremena ušla u finale Istanbula
Foto: EPA

Iako nije odigrala puni meč Petra Martić može biti zadovoljna svojom izvedbom protiv Margarite Gasparjan koja je predala meč te je hrvatska tenisačica direktno ušla u finale...

Odlična vijest dolazi iz Istanbula gdje je na tamošnjem WTA turniru Petra Martić ušla u finale. Današnji polufinalni meč protiv Margarite Gasparjan kratko je trajao jer je ruska tenisačica morala predati meč nakon završetka prvog seta.

Krenulo je loše za Martić jer je Gasparjan već u prvom gemu došla do breaka. Ipak, hrvatska tenisačica se odmah vratila i oduzela servis Ruskinji. Gasparjan je očito osjetila neke poteškoće te nije bila na visokoj razini. Martić je nastavila sa sjajnom igrom i s još dva breaka potpuno prelomila set i slavila sa 6:1. U tim trenucima Ruskinja je odlučila predati meč svjesna kako joj zdravstveno stanje ne dozvoljava još napora.

U finalu će hrvatska tenisačica igrati protiv Markete Vondroušove s kojom se do sada tri puta sretala i sva tri puta slavila. Posljednji put bilo je to na Australian Openu gdje je Martić slavila s 6:4, 7:5. Nadajmo se kako će sutra slaviti i četvrti put te doći do prvog WTA trofeja u karijeri. Do sada je Martić izgubila dva finala, 2012. u Kuala Lumpuru i prošle godine u Bukureštu.

WTA Istanbul, polufinale:
Petra Martić (HRV, 6) - Margarita Gasparjan (RUS) 6:1* *predaja Gasparjan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!