Tenis

Sjajni Dominic Thiem u dva seta svladao Nadala, Medvedev bolji od Nishikorija

Jan Šneler • subota, 27.04.2019.
Sjajni Dominic Thiem u dva seta svladao Nadala, Medvedev bolji od Nishikorija
Foto: EPA

Plasman u finale ATP turnira u Barceloni izborili su Dominic Thiem i Daniil Medvedev svladavši Rafaela Nadala i Kei Nishikorija...

Danas poslijepodne odigrana su oba polufinalna meča na ATP turniru u Barceloni. Premda su Rafael Nadal i Kei Nishikori bili blagi favoriti, plasman u finale izborili su Daniil Medvedev i Dominic Thiem.

Austrijanac je nakon malo više od dva sata porazio Nadala s 2:0 u setovima. U prvom setu Thiem je bio sjajan i u petom gemu došao do vrijednog breaka. Dva gema kasnije, Austrijanac je imao čak četiri break prilike da finišira set, ali Nadal se izvukao. Ipak, Thiem nije dozvolio nikakvo iznenađenje te je mirno priveo kraju prvu dionicu meča sa 6:4.

U nastavku je Thiem nastavio dominaciju i slično kao u prvom setu došao do breaka u petom gemu. Mogao je i ranije austrijski tenisač oduzeti servis Nadalu, ali Španjolac se izvukao. Sve je išlo sjajno za Thiema do posljednjeg gema kada je Nadal imao 0:40 na njegovom servisu. Španjolac je prijetio povratkom, ali Thiem sjajno reagira i finišira meč s novih 6:4.

Medvedevu je trebalo tek dvadesetak minuta više da svlada Japanaca Nishikorija. U prvom setu Rus je bio uvjerljiv na svom servisu i jedan break u petom gemu bio je dovoljan da povede sa 6:4. U nastavku se četvrti nositelj vraća i pred kraj seta dolazi do breaka i izjednačuje sa 6:3.

Zaprijetio je Nishikori potpunim preokretom kada je već u prvom gemu posljednjeg seta došao do breaka. Ipak, Medvedev je ostao smiren, vratio izgubljeni servis u četvrtom gemu i u posljednjem gemu prije tie-breaka uspio doći do novog break koji mu je automatski donio meč.

ATP Barcelona, polufinale:
Kei Nishikori (JAP, 4) - Daniil Medvedev (RUS, 7) 4:6 6:3 5:7
Rafael Nadal (ŠPA, 1) - Dominic Thiem (AUT, 3) 4:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!