Košarka

Sjajni Leonard predvodio Raptorse na startu polufinala, Nuggetsima sedma utakmica protiv Spursa

Petar Jenjić • nedjelja, 28.04.2019.
Sjajni Leonard predvodio Raptorse na startu polufinala, Nuggetsima sedma utakmica protiv Spursa
Foto: EPA

Denver Nuggetsi obranili su prednost domaćeg terena te slavili protiv San Antonio Spursa u sedmoj utakmici 1. runde Zapada, dok su polufinale Istoka pobjedom otvorili Toronto Raptorsi protiv Philadelphia 76ersa...

Toronto Raptorsi otvorili su polufinalnu seriju pobjedom protiv Philadelphia 76ersa na krilima odlično Kawhija Leonarda. U konačnici su slavili sa 108:95, a to im je bila čak 14. uzastopna pobjeda protiv Sixersa na domaćem parketu.

Domaćin je igrao bolje kroz prvo poluvrijeme. Nakon prve četvrtine vodio je s 39:31, dok je na poluvremenu prednosti iznosila devet razlike (61:52). Na otvaranju nastavka Sixersi smanjuju na 68:64, no serijom od 10:0 Raptorsi se vraćaju na dvoznamenkastu prednost, a do kraja susreta nemaju prevelikih problema.

Sjajni Leonard postavio je novi najbolji učinak po broju poena u doigravanju, a noćas je ubacio 45 uz 11 skokova. Priključio mu se Pascal Siakam s 29 koševa i sedam skokova.

Najbolji je kod Sixersa bio J.J. Reddick sa 17 poena, dok je Joel Embiid dodao 16 koševa i osam skokova.

Završena je i posljednja prva runda doigravanja, ona na Zapadu, gdje su do pobjede u sedmoj utakmici stigli Denver Nuggetsi koji su sa 90:86 bili bolji od San Antonio Spursa. Ovo im je prvi prolazak u doigravanju još od ulaska u konferencijsko finale 2009. godine.

Nijednom tijekom susreta, od početka do kraja, Nuggetsi se nisu našli u zaostatku, a kroz treću četvrtinu uspjeli su stvoriti 17 koševa viška (69:52). Iako su Spursi uspjeli osigurati neizvjesnu završnicu, do preokreta nisu došli, a ključni poen ubacili su 36 sekundi prije kraja kada je Jamal Murray zabio floater za konačnih 90:86.

Jamal Murray bio je prvi strijelac s 23 poena i pet skokova, no prvo je ime ponovno bio Nikola Jokić koji je ubilježio triple-double s 21 poenom, 15 skokova i deset asistencija.

Najbolji je kod Spursa bio Rudy Gay s 21 poenom i osam skokova, Bryn Forbes dodao je 19 koševa i šest skokova, a isti broj poena dodao je DeMar DeRozan (osam skokova, šest asistencija).

NBA:
Polufinale Istoka:
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 108:95

1. runa Zapada:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 90:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!