Nogomet

Napadač Alanyaspora i češke reprezentacije poginuo u prometnoj nesreći

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.04.2019.
Napadač Alanyaspora i češke reprezentacije poginuo u prometnoj nesreći
Foto: Pixsell

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas nedaleko Alanyje, poginuo je češki nogometni reprezentativac Josef Šural, a šestorica njegovih suigrača su ozlijeđeni...

Tužne vijesti dolaze iz Turske gdje se dogodila teška prometna nesreća u kojoj su stradali nogometaši turskog prvoligaša Alanyaspora.

Oni su bili u minibusu kojim su se vraćali s gostovanja kod Kayserispora gdje su u nedjelju igrali prvenstvenu utakmicu i remizirali 1:1.

Igrači su unajmili minibus s kojim su se vraćali s ovog gostovanja, a nesreća se dogodila svega pet kilometara prije Alanyje. U minibusu su bila sedmorica igrača, prema prvim informacijama nesreću je izazvao vozač koji je zaspao tijekom vožnje, a Josef Šural, napadač Alanyaspora i češke reprezentacije smrtno je stradao dok su ostala šestorica igrača u bolnici.

Ostali igrači s ovog gostovanja vraćali su se uglavnom s klupskim autobusom, a prema policijskom izvješću vozač i suvozač zaspali su tijekom vožnje dok su ostala šestorica igrača ozlijeđeni, ali nisu u kritičnom stanju.

Šural je posljednji nastup za češku reprezentaciju upisao u Ligi nacija protiv Ukrajine kada je zaigrao devet minuta, a protiv Kayserispora nije nastupio već je ostao na klupi.

28-godišnji Šural profesionalnu karijeru započeo je u Brnu gdje je igrao do 2011. godine, a onda je preselio u redove Slovana iz Libereca gdje je nastupao pet sezona. Dvije sezone nosio je dres i praške Sparte, a u siječnju ove godine preselio je u Alanyaspor.

FOTO: Miranda Cikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!